Alegeri prezidenţiale anticipate, noua strategie a PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În interiorul PDL se dezbate scenariul legat de prelungirea legislaturii actuale până în martie 2013, astfel încât alegerile parlamentare să coincidă cu alegerile prezidenţiale anticipate, notează site-ul RTV.

"Vom avea alegeri parlamentare în martie 2013. Legislatura va fi prelungită până în martie ca să coincidă cu alegerile prezidenţiale anticipate", a declarat pentru RTV.net un parlamentar PDL, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Scopul acestui scenariu ar fi ca PDL să aibă o locomotivă electorală, pentru ca scorul pe care urmează să-l obţină să fie mai mare decât cel indicat de actualele sondaje. Astfel, în acest interval, actualul premier, Mihai Răzvan Ungureanu va fi pregătit să concureze împotriva lui Crin Antonescu, candidatului USL.

"Va fi ţinut ca să mai crească în sondaje până în martie. Este modelul Putin", au spus sursele citate.

Senatorul Radu Berceanu a exclus categoric această variant, invocând motive constituţionale.

"Este foarte greu de prelungit mandatul Parlamentului actual, conform prevederilor actuale. Pe lângă asta, ar fi nevoie de un acord cu opoziţia privind prelungirea şi să se modifice între timp Constituţia. Cei de la opoziţie ar vrea şi poimâine anticipate, nu văd cum ar putea fi ei de acord cu amânarea alegerilor. Aşa să discutăm despre variante de astea...", a declarat Berceanu.

Sociologul Sebastian Lăzăroiu a reluat, săptămâna trecută, o teză pe care a mai prezentat-o public, şi anume disponibilitatea lui Traian Băsescu de a-şi scurta mandatul, demisionând, în schimbul unei înţelegeri cu opoziţia pentru proiectul de revizuire al Constituţiei şi ducerea alegerilor parlamentare odată cu cele prezidenţiale, în 2013.

În replică, purtătorul de cuvânt al PDL Sever Voinescu l-a ironizat pe fostul consilier prezidenţial.

"Probabil că dl Lăzăroiu, vizionar cum îl ştim, face astăzi ceea ce analiştii vor face în viitor în mod obişnuit. Aşa cum Lady Gaga şochează cu câte ceva la fiecare apariţie şi a devenit superstar în domeniul ei, analistul politic va trebui să propună cele mai năstruşnice şi colorate ipoteze ca să devină superstar în domeniul lui", a declarat Voinescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite