Alegeri parlamentare, în octombrie, de dragul bugetului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta a declarat că alegerile parlamentare în luna octombrie se justifică prin faptul că nu avantajează nicio formațiune politică, dar pot duce la prezentarea și adoptarea în Parlament a bugetului de stat pentru 2013.

„Nu are nimeni niciun avantaj, cred că toată lumea câştigă dacă reuşim să facem lucrul acesta", a spus Ponta, precizând că, în mod contrar, partidele politice vor fi în situaţia de a face campanie „de Sfântul Nicolae, când străzile sunt blocate de zăpadă".

Ponta a precizat că unul dintre motivele pentru organizarea alegerilor în octombrie este acela că bugetul de stat trebuie adoptat înainte de Crăciun şi trebuie să fie alocată măcar o lună de zile, timp în care să se prezinte proiectul în Parlament şi să fie dezbătut.

„Vreau să avem un buget gândit cu totul şi cu totul altfel, un buget multianual, pentru că, dacă câştigăm alegerile, îl gândim pentru 2013 - 2016, cu proiecte multianuale, cu un alt sistem de sprijinire a investiţiilor, cu un alt sistem fiscal, e o chestiune de raţiune", a explicat Ponta.

Explicația vine după ce, joi seară, Ponta a declarat că alegerile parlamentare ar trebui organizate în luna octombrie pentru ca noul Guvern să poată avea la dispoziție cel puțin o lună pentru discutarea și aprobarea bugetului pe noul an. Liderul PNL, Crin Antonescu, a subliniat că susține propunerea premierului privind organizarea alegerilor parlamentare, pentru că, spune el, România are nevoie de o majoritate solidă în Parlament.

De cealaltă parte, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voienscu, a subliniat că singurul soluție constituțională de a avea alegeri parlamentare în octombrie este ca șeful statului să dizolve Parlamentul, ca urmare a respingerii a două propuneri de govern.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat de acord cu organizarea alegerilor în octombrie, atâta timp cât decizia se ia conform Constiuției și nu „la mica înțelegere între partide".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite