Alegeri la PSD Bucureşti: va fi sau nu va fi Marian Vanghelie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PSD Bucureşti îşi alege astăzi un nou şef într-o atmosferă tensionată. Şase candidaţi îşi dispută fotoliul de preşedinte al organizaţiei, cei mai cunoscuţi fiind primarul sectorului

PSD Bucureşti îşi alege astăzi un nou şef într-o atmosferă tensionată. Şase candidaţi îşi dispută fotoliul de preşedinte al organizaţiei, cei mai cunoscuţi fiind primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, şi vicepreşedintele TSD, Robert Negoiţă. Mircea Geoană, Ion Iliescu şi secretarul general PSD, Titus Corlăţean, s-au întâlnit, ieri, cu liderii filialelor de sector şi cu cei şase candidaţi, încercând să liniştească spiritele.

"Ăsta e handicapul lui: nu a avut omul posibilitatea să-şi concentreze studiile. Altminteri este apreciat pentru hărnicia şi calităţile organizatorice. Sfatul meu a fost să vorbească cât mai puţin, să facă ceea ce se pricepe să facă, adică organizare. Iar la vorbire sunt alţii, care să-şi asume acest lucru. Să vorbească mai puţin, mai condensat", a afirmat Iliescu după întâlnirea de ieri. Iliescu a mai spus că i-a reproşat lui Vanghelie atacurile din ultima vreme pe care primarul sectorului 5 le-a adus colegilor de partid. "Dacă va fi ales Vanghelie, o să se completeze conducerea cu alţi oameni. Organizaţia are un potenţial uman important, oameni şi cu pregătire intelectuală", a mai spus Iliescu.

Robert Negoiţă

Robert Negoiţă este vicepreşedintele TSD şi este un cunoscut om de afaceri. În anul 2005, potrivit unui cotidian central, cifra de afaceri a companiei fondată de el, Pro Confort, ajungea la 20 de milioane de euro, iar profitul se situa în jurul a 10 la sută. În anul 1996, Robert Negoiţă împreună cu fratele său au început să investească în turism şi în domeniul imobiliar. Apoi a început să importe mochetă, linoleum şi covoare, iar cu banii obţinuţi din vânzarea acestor produse fraţii Negoiţă s-au gândit să se implice în sectorul hotelier. În 2003, au deschis primul hotel Pro Confort, în Otopeni, iar imediat după aceasta au urmat să construiască Water Park, cel mai mare parc acvatic din ţară. Negoiţă consideră că şansele sale sunt foarte strâns legate de corectitudinea cu care se vor număra voturile şi sunt legate şi de delegaţii de la conferinţa de azi. El a precizat că sunt anumite chestiuni care îi sunt neclare şi a spus că dacă nu va primi lămuririle necesare, ia în calcul inclusiv să-şi retragă candidatura.

Marian Vanghelie

Pe propria pagină de internet, primarul sectorului 5 spune despre el că se trage dintr-o familie de oameni modeşti. "La 14 ani am început să muncesc, iar la 18 ani am ajuns şef de secţie la marochinărie. După Revoluţie m-am lansat în afaceri, unde am avut succes. Câţiva ani mai târziu am intrat în politică", spune Vanghelie în biografie.

Despre soţia sa, Charlotte, spune că a cunoscut-o în adolescenţă. A cucerit-o cu un mărţişor, apoi i-a cumpărat aproape zilnic trandafiri, declarând că păstrează acest obicei până în prezent.

"Nu-mi pregătesc discursul, deşi poate ar trebui. Nu sunt atent la exprimare, dar promit să fiu", spune Vanghelie în biografia sa de pe internet. Vanghelie a fost ales primarul sectorului 5 în anul 2000 şi din nou în 2004. Preşedintele executiv al PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a declarat că nu crede că vor fi jocuri de culise la alegerile de mâine.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite