Alegerea prim-vicepreşedinţilor doriţi de Băsescu încinge spiritele în PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cooptarea în echipa de conducere a PDL a trei-cinci prim-vicepreşedinţi din afara sferei guvernamentale, după cum a cerut preşedintele Traian Băsescu la Snagov, a stârnit o adevărată dispută la vârful partidului.

Deşi alegerile din partid au fost amânate tocmai pentru ca liderii să se concentreze pe aplicarea măsurilor anticriză, democrat-liberalii şi-au găsit alt motiv de dezbatere internă: alegerea noilor prim-vicepreşedinţi. În ultima şedinţă a Biroului Permanent Naţional (BPN), desfăşurată miercuri-seară, unii democrat-liberali au susţinut că nu consideră salutară şi statutară schimbarea formulei actuale de conducere, cu Adriean Videanu şi Theodor Stolojan prim-vicepreşedinţi, validaţi de Congres.

În condiţiile în care următorul Congres va fi organizat anul viitor, noii membri ai conducerii PDL ar urma să fie numiţi interimar. Potrivit unor surse participante la BPN, premierul Emil Boc s-ar fi arătat "îngrijorat" că niciun democrat-liberal dintre cei care ar putea fi cooptaţi în conducerea PDL pentru a se dedica exclusiv activităţilor de partid nu ar accepta un mandat interimar.

Motivaţia premierului ar fi fost că noii membri ar putea fi traşi la răspundere la Congresul de anul viitor când ar putea primi un mandat întreg, pentru inevitabila cădere în sondaje a partidului, pe fondul reducerilor asumate de Guvern. Secretarul executiv al PDL Elena Udrea a fost singura care a vorbit public despre posibili prim-vicepreşedinţi, nominalizându-i pe Teodor Baconschi sau Sever Voinescu, care au activitate în Bucureşti. Alte nume vehiculate au fost: Sulfina Barbu, Raluca Turcan sau Valeriu Stoica.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite