Al Jazeera: Guvernul român, ameninţat de votul de astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a pus mandatul premierului Emil Boc şi al ministrului Internelor, Traian Igaş (centru), la mâna Parlamentului
Victor Ponta a pus mandatul premierului Emil Boc şi al ministrului Internelor, Traian Igaş (centru), la mâna Parlamentului

Ediţia online a postului de televiziune Al Jazeera a publicat, astăzi, un material cu referire la situaţia în care se află România. Jurnaliştii din Qatar au precizat că mii de persoane au ieşit pe străzi, nemulţumiţi de deciziile luate de actualul Guvern.

„Guvernul român este ameninţat de un vot. Mii de persoane au ieşit pe străzile Bucureştiului pentru a susţine moţiunea de cenzură. Populaţia României este nemulţumită deoarece salariile au fost tăiate, iar taxele au crescut“, spun jurnaliştii de la Al Jazeera.

În plus, cei de la Al Jazeera spun că analiştii au precizat că Guvernul condus de Emil Boc are mari şanse de a nu fi afectat de moţiunea de cenzură, deoarece sunt şanse mici ca această moţiune să strângă numărul necesar de voturi.

Jurnaliştii din Qatar au prezentat, în articolul lor, şi un interviu al unei contabile care este prezentă la proteste. „Ne-au micşorat salariile şi au mărit taxele. Nu mai putem trăi cu aceşti bani. Îmi doresc din tot sufletul ca acest Guvern să plece. Avem nevoie de o conducere căreia să îi pese de noi şi să nu-şi mai urmărească interesul“, a spus Maria Dumitraş.

Al Jazeera are la Bucureşti şi un trimis special, care a precizat că, în acest moment, Guvernul de la Bucureşti trece printr-o criză nemaiîntâlnită în România. „În ultimele sondaje de opinie, Guvernul a adunat doar 15 procente, ceea ce reprezintă un minim istoric pentru conducerea acestei ţări“, a spus Alan Fisher.

Autorii articolului mai precizează că opoziţia are nevoie de 236 de voturi pentru a da jos actualul Guvern, dar în prezent au strâns doar 212 voturi. Aceştia spun însă că sunt speculaţii că unii politicieni din conducerea ţării vor vota pentru moţiune.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite