Agitaţie în PSD după pierderea şefiei Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta nu a îndeplinit doleanţele lui Miron Mitrea
Victor Ponta nu a îndeplinit doleanţele lui Miron Mitrea

Mitrea este nemulţumit că nu a fost răsplătit în timp ce Vanghelie s-a împăcat cu Ponta.

Liderii PSD se feresc să comenteze, oficial, subiectul pierderii şefiei Senatului după ce conducerea partidului a decis că Victor Ponta va fi singurul care va face declaraţii pe această temă. Ponta a insistat pe teza potrivit căreia PSD oricum nu deţinea funcţia respectivă pentru că Mircea Geoană avea agenda personală. Paradoxal, însă, Ponta a recunoscut că scandalul declanşat în PSD a avantajat Puterea la capitolul imagine.

„Nu cred că e nicio pierdere, niciun câştig, cred că pentru presă e un mare câştig, că am avut un subiect cu care să acoperim bugetul de stat şi decizia Curţii Constituţionale ", a afirmat, ieri, Ponta. „Da, de acum şi numai de acum, lumea nu va mai putea spune că noi, USL, ne aflăm şi în opoziţie şi la putere pentru că aveam conducerea Senatului. Iată că, de azi, ei au tot", a concluzionat Ponta.

În timp ce şeful PSD flutură steagul victoriei, colegii săi de partid sunt mai preocupaţi de viitorul lor politic. Dintre susţinătorii eliminării lui Geoană, primul nemulţumit s-a dovedit a fi Miron Mitrea. Mitrea nu s-a prezentat luni la votul din Senat pentru alegerea noului preşedinte. Deocamdată, Mitrea e zgârcit în ceea ce priveşte estimarea impactului pierderii şefiei Senatului asupra PSD. „Nu e un lucru foarte bun, dar asta e situaţia, din două rele s-a ales asta", a afirmat senatorul PSD.Potrivit unor surse din PSD, Mitrea a fost dezamăgit după ce a aflat că nu mai are şanse să preia şefia PSD Bucureşti, care îi fusese promisă la un moment dat.

Condiţiile lui Vanghelie

Marian Vanghelie,  fost susţinător al lui Mircea Geoană, şi-a revenit repede din şocul „excluderii staliniste", cum caracterizase el situaţia, şi a negociat cu Victor Ponta. Edilul sectorului 5 ar fi legat „pacea" de revenirea sa în fruntea organizaţiei PSD Bucureşti, de la şefia căreia a fost îndepărat în vara acestui an. Altă condiţie impusă de Marian Vanghelie se referă, potrivit aceloraşi surse, la „împăcarea" actualei conduceri cu protejata sa, deputatul Oana Mizil, care coordonează PSD Călăraşi şi care a votat împotriva excluderii fostului preşedinte al Senatului, Mircea Geoană, din partid.

Pe lista „de bifat" pe care Vanghelie i-a propus-o preşedintelui social-democraţilor s-ar afla şi numirea finului său, Adrian Popescu, în funcţia de preşedinte executiv la PSD Giurgiu. Interimar la şefia acestei organizaţii a fost numit Nicolae Bădălău, după ce Popescu a anunţat, săptămâna trecută, după excluderea lui Geoană, că-şi dă demisia din partid. De altfel, ieri, Vanghelie a lăsat să se înţeleagă, în stilul său specific,  că nu va pleca din PSD. „Încă o dată, le plac sau nu le plac sunt vicepreşedinte PSD, ca să lămurim lucrurile".

"Nu e un lucru foarte bun, dar asta e situaţia, din două rele s-a ales asta.''
Miron Mitrea senator PSD

„Moş Crăciunul PSD" a cadorisit în avans PDL

Cearta dintre Ponta şi Geoană le-a creat şansa democrat-liberalilor, care au pierdut în alegerile interne din partid, în frunte cu Vasile Blaga, să revină în prim-planul politic, cu sprijinul preşedintelui Traian Băsescu.„Moş Crăciun a fost Victor Ponta pentru PDL", a fost concluzia prim-vicepreşedintelui PDL, Roberta Anastase. „Ponta a optat pentru o consolidare a poziţiei proprii în partidul său, ştiind de la început că pierde şefia Senatului.

El voia autoritate în partid", a mai comentat Anastase. „Victoria din Senat e rezultatul direct al disensiunilor puternice dintre Ponta şi Geoană. Am fructificat scandalul din PSD", a arătat şi deputatul PDL Raluca Turcan.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite