Adriean Videanu: Contractele Hidroelectrica cu băieții deștepți au fost încheiate atunci când Ponta era șeful Corpului de Control

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adriean Videanu
Adriean Videanu

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a declarat, miercuri, că toate contractele Hidroelectrica cu „băieţii deştepţi" au fost semnate în 2003, 2004, când Victor Ponta era şeful Corpului de Control şi că va sesiza organele abilitate ale statului în legătură cu atribuţiile acestuia de atunci.

„Toate contractele cu băieţii deştepţi al nivelul Hidroelectrica s-au semnat în 2003, 2004, când Victor Ponta deţinea calitatea de şef al Corpului de control. În legătură cu atribuţiile lui Victor Ponta, este într-o mare problemă pentru că în orice situaţie trebuie să răspundă. Ori ştia de aceste contracte şi va trebui să răspundă în instituţiile abilitate sau nu a ştiut şi atunci este neglijenţă în serviciu potrivit atribuţiilor. Pe tema atribuţiilor voi sesiza organele abilitate ale statului. Îi sugerez lui Victor Ponta să depună toată documentaţia pe care o are altfel o să-l acuz de tăinuire", a afirmat Videanu, într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că în 2006 Victor Ponta îl acuza pe Codruţ Şereş de încheierea contractelor cu Grivco şi speră ca acesta să îşi menţină aceste acuzaţii.

Adriean Videanu a mai spus că el nu s-a implicat în 2009 în decizia managementului de renegociere a contractelelor cu „băieţii deştepţi", dar că prin renegociere Hidroelectrica a fost salvată de la faliment.

„În 2009, prin renegocierea contractelor, au salvat Hidroelectrica de la faliment, chiar dacă în negociere au trebuit să accepte prelungirea contractelor. (...) Decizia managementului Hidroelectrica a fost una absolut corectă pentru Hidroelectrica", a mai spus Videanu.
El a adăugat că două dintre firme nu au acceptat renegocierea şi Hidroelectrica a trebuit să livreze energie la preţul vechi.

Pe de altă parte, Videanu a declarat că insolvenţa Hidroelectrica este o „gravă eroare de management care va aduce prejudicii incalificabile", arătând că pe primele 5 luni ale acestui an Hidroelectrica are un profit de 20 milioane de lei.

„Insolvenţa Hidroelectrica este o gravă eroare de management care va aduce prejudicii incalificabile în fiecare zi. Am aflat ieri că pe primele 5 luni ale lui 2012 Hidroelectrica are un profit de 20 milioane de RON", a spus Videanu.

El a adăugat că Hidroelectrica este pe profit, iar managementul greşeste, arătând că nu se face diferenţa între datorie şi profitul pe care îl are.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite