Dr. Şerban Brădişteanu: Adrian Năstase este echilibrat, dimineaţă vom intra în sala de operaţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase s-a împușcat
Adrian Năstase s-a împușcat

Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, în noaptea de miercuri spre joi, la Antena 3, că fostul prim-ministru Adrian Năstase se află internat la Spitalul Floreasca, la Terapie intensivă, că este echilibrat şi că va fi supus unei intervenţii chirurgicale în cursul dimineţii de joi.

"În acest moment este internat la Terapie intensivă, este stabilizat din punct de vedere al funcţiilor vitale şi vom intra în sala de operaţie în cursul dimineţii. Acesta este planul nostru, va fi o echipă complexă şi vom intra dimineaţă în sală", a spus specialistul, care a afirmat că Adrian Năstase poate vorbi, dar cu greutate.

El a susţinut că glonţul a intrat printr-o parte şi a ieşit prin alta, în regiunea mijlocie a gâtului. "În momentul când un proiectil pătrunde şi străbate o distanţă în ţesuturile umane, fără discuţie primul risc este să distrugă ţesuturi importante şi al doilea risc pe care îl şi combatem acum este infecţia. Proiectilul nu este steril", a spus Brădişteanu, care a menţionat că Adrian Năstase este diabetic, cardiac şi hipertensiv.

Brădişteanu a explicat că intervenţia chirurgicală nu poate avea loc în cursul nopţii, fiind nevoie de stabilizarea funcţiilor vitale şi investigaţii cât mai complexe. Brădişteanu a declarat că au fost solicitate de către medici toate consulturile, începând cu chirurgie, ORL, chirurgie plastică.

Fostul prim-ministru Adrian Năstase a fost adus la Spitalul Floreasca, miercuri seară, după o tentativă de suicid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite