Adrian Năstase nu renunţă la boicotarea Robertei Anastase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intenţia Opoziţiei de a convoca propria şedinţă a Biroului permanent s-a soldat azi cu un eşec, din cauza unor „neînţelegeri" referitoare la ora reuniunii. Vicepreşedintele Camerei, social-democratul Adrian Năstase, a precizat însă că Opoziţia nu va abandona această iniţiativă, parte a boicotului la adresa Robertei Anastase.

Opoziţia nu a reuşit, ieri, să ţină propria şedinţă a Biroului permanent din cauza unei aparente nesincronizări. Social-democraţii s-au prezentat la ora 9.00, iar liberalii cu o jumătate de oră mai târziu. La acel moment, deputaţii PNL nu i-au mai găsit în sală pe colegii de Opoziţie, care plecaseră deja, ci doar pe reprezentanţii Puterii veniţi la Biroul permanent convocat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Ca urmare, liberalii s-au retras, argumentând că nu pot participa la lucrări atât timp cât şedinţa e condusă de aceasta.

Vicepreşedintele Camerei Adrian Năstase a explicat că a fost vorba despre o „neînţelegere". „Din păcate, secretarul general al Camerei (n.r. Gheorghe Barbu, PDL) planificase pentru ora 10,00 o şedinţă, pe urmă au schimbat-o la ora 9.30.(...) Punând şedinţa la ora 9,30 s-a creat o confuzie în aşa fel încât membrii care trebuia să vină de la ora 9,00 nu au mai participat la această şedinţă", a spus Năstase.

Sms-uri în miez de noapte sau „trădare" liberală

Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat pentru „Adevărul" că secretarul general al Camerei le-a trimis liberalilor marţi seara sms-uri prin care îi anunţa că Biroul permanent convocat de social-democraţi va avea loc la 9,30. „Dar domnul Barbu ştia că noi am convocat şedinţa la 9,00, nu la 9,30", a adăugat Duşa.

„Ce tot îi dăm cu sms-urile trimise de Barbu...Puteau să vină la şedinţă, ştiau la ce oră este...Dar nu au vrut să vină pentru că se pare că sunt mai aproape de partea democrat-liberală", a comentat, nemulţumit, unul din reprezentanţii PSD în Biroul permanent.
Năstase a precizat că PSD va convoca periodic, începând de săptămâna viitoare, un Birou permanent al Opoziţiei, "în condiţiile în care PDL şi aliaţii săi au hotărât că Biroul permanent poate funcţiona fără cvorum".

Intenţia Opoziţiei de a transforma în regulă convocarea Biroului permanent a stârnit iritarea preşedintelui Camerei, Roberta Anastase. "Conform Regulamentului Camerei, există un singur Birou permanent, acela condus de preşedintele Camerei sau de un vicepreşedinte desemnat de preşedinte. Nu există nici un Birou mai mic şi unul mai mare, nici un Birou din umbră şi unul legal", a replicat Anastase.

Ea l-a ironizat pe Adrian Năstase (care ar fi urmat, cel mai probabil, să conducă Biroul permanent al Opoziţiei) spunând că îl va desemna să conducă mai des şedinţele de declaraţii politice şi cele de răspunsuri la întrebări şi interpelări.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite