Adrian Năstase, despre declaraţiile premierului Boc: Obrăznicii, minciuni şi comentarii ieftine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Naţional (CN) al PSD, Adrian Năstase, a catalogat drept "obrăznicii şi comentarii ieftine" afirmaţiile premierului Emil Boc,potrivit cărora Guvernul condus de Adrian Năstase nu a încheiat niciun contract cu China.

"Copilul de mingi al lui Băsescu în ultima vreme, probabil foarte nervos fiind, a început să fie chiar obraznic, felul în care discută este absolut incalificabil. (...)Eu vreau să clarific pentru cei care ne urmăresc aceste chestiuni şi să trag o concluzie - deci, Emil Boc în aceste condiţii, dovedeşte nu doar faptul că încearcă să-l imite pe Traian Băsescu în reacţii şi în stil, dar nu-i merge - Traian Băsescu chiar atunci când este grobian, când este grosolan are totuşi un anumit mod de a fi convingător, de a place unora sau nu - Emil Boc este plat chiar şi când este obraznic, iar faptul că este şi mincinos este extrem de deranjant. Dar este o părere extrem de personală. Am vrut să vin cu aceste elemente tocmai pentru a clarifica aceste obrăznicii şi comentarii ieftine pe care le face", a declarat, vineri, la Antena 3, Adrian Năstase.

Adrian Năstase a exemplificat că, în urma vizitei sale în China din 2003, s-a iniţiat un proiect comun de construire a unei fabrici de medicamente în România, s-a discutat despre deschiderea unei sucursale a Băncii Chinezeşti, despre creşterea numărului de importuri de autoturisme din România, iar în urma vizitei s-a acceptat un contingent de 2500 de maşini de la Dacia.

El a mai spus că tot atunci s-a mai discutat despre participarea constructorilor chinezi la reabilitarea infrastructurii din România, dar şi despre implicarea firmelor româneşti în proiecte din domeniul energetic şi în construcţiile hidroenergetice din China.

"Interesant este că premierul chinez atunci a spus că România este cel mai apropiat şi sincer prieten al Chinei din Europa", a afirmat Adrian Năstase.

Preşedintele PDL, premierul Emil Boc, a declarat că Guvernul condus de Adrian Năstase nu a încheiat niciun contract cu China, dar a încredinţat direct contracte publice altor companii şi altor state, într-o perioadă în care România nu avea restricţii impuse de legislaţia europeană privind achiziţiile publice.

Emil Boc a fost întrebat de jurnalişti în legătură cu o cerere a liderului PSD, Victor Ponta, ca Guvernul să facă publice costurile vizitei premierului în China, în condiţiile în care niciun contract nu a fost semnat.

"Foarte bine, să ceară orice. Înainte de a întreba de proiecte, l-aş întreba pe copilul de casă al Guvernului Năstase, Victor Ponta - pentru că din câte am aflat, în timpul guvernării Năstase, se călcau în picioare delegaţiile în China, ale lui Năstase şi ale celorlalţi din Guvern şi nu au încheiat un contract, dar au încheiat contracte cu încredinţare directă cu alte companii şi cu alte ţări. N-au fost în stare, în perioada când România nu era membră a UE şi legislaţia permitea, să încheie măcar un contract cu China pentru Centura Bucureştiului sau pentru podul de la Brăila sau pentru un obiectiv major. N-au fost în stare, dar acum au gura mare şi văd că sunt foarte viteji. De ce - când România putea, cu încredinţare directă, să dea Chinei contracte, au avut în preşedintele Iliescu un mare susţinător al relaţiei cu China şi nimic nu s-a întâmplat, în timpul lui Adrian Năstase, care a adus containere nenumărate din China, iar vizitele au fost pe măsură - niciun contract nu s-a încheiat?", a răspuns Boc.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite