Adrian Năstase, atac la Băsescu: a introdus rugămintea electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase reacţionează, pe blogul personal, după ultimele ieşiri ale preşedintelui Traian Băsescu. Năstase susţine că preşedintele încearcă să împartă ţara în două: "români" şi "politicieni", dar de fapt ar fi un agent electoral al celor de la PDL.

,,Pe teritoriul patriei noastre – aflăm de la Traian Băsescu – se află două populaţii – <<românii>> şi <<politicienii>>. <<Politicienii>> sunt un fel de imigranţi răi care le creează probleme <<românilor>>”, a susţinut Năstase într-o postare pe blog.

Adrian Năstase critică atitudinea lui Traian Băsescu şi susţine că preşedintele ar încerca să deformeze realitatea.

,,În discursul său electoral din 12 noiembrie, Traian Băsescu şi-a exprimat de vreo 10 ori compasiunea faţă de „românii” cărora populaţia de „politicieni” ticăloşi le cotropeşte MCV-ul (atât de bine pregătit de Monica Macovei şi de prietenii de la Bruxelles) şi Schengen-ul care, spun unii, trebuia să fie gata de vreun an, dar populatia de olandezi care transportă flori în România nu a fost de acord, chiar dacă vameşii români – purtându-se eroic – le-au ţinut camioanele la graniţă”, a comentat Adrian Năstase.

,,Ceea ce nu a reieşit foarte clar din acest discurs se referă la întrebarea: dar Traian Băsescu ce e? E <<român>> şi <<politician>>? Este australian? Este farmacist? Sau este, de fapt, un fel de guvernator străin, trimis să arbitreze relaţia dintre <<români>>şi <<politicieni>>? Ca să fim corecţi până la capăt, în discursurile altor reprezentanţi de partide, mai apare o populaţie – aceea a <<oamenilor>> (<<oamenii vor>>, <<oamenii nu vor>>, <<oamenii îşi doresc>> etc)”, a completat fostul premier.

,,În 9 decembrie, însă, populaţia de <<cetăţeni>> va vota”, a spus el. Fostul prim-ministru menţionează că prin discursul susţinut de Traian Băsescu, acesta a introdus o nouă categorie de acte trimise Parlamentului, şi anume, ,,rugămintea electorală”. ,,P.S. În discursul său, Traian Băsescu a introdus o categorie nouă de acte trimise Parlamentului. Alături de mesaj, prevăzut de art. 88 din Constituţie, putem, adăuga de acum, şi <<rugămintea>> electorală”, a conchis Adrian Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite