Adrian Năstase: ”USL poate obţine aliaţi suplimentari”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase
Adrian Năstase

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat, vineri, într-o emisiune televizată că USL poate obţine aliaţi suplimentari în funcţie de varianta aleasă pentru structura de guvernare şi în funcţie de punctele care vor fi introduse în programul de guvernare, "în afara chestiunilor de urgenţă maximă".

Întrebat fiind dacă va negocia cu aripa "Blaga" din PDL, Năstase a spus că nu se pune problema şi a dezminţit informaţia potrivit căreia s-ar fi întâlnit la Cornu cu preşedintele Senatului, democrat-liberalul Vasile Blaga, pentru "a pune la cale căderea Guvernului Mihai-Răzvan Ungureanu".

"Nu este adevărat şi chiar dacă era adevărat nu confirmam. Dar n-a fost adevărat. A fost un anumit şoc la un moment dat, unii au considerat că Vasile Blaga va fi desemnat de către Traian Băsescu candidat pentru postul de prim-ministru şi asta era varianta în care el ar fi mizat în continuare pe PDL", a afirmat Năstase.

El a spus că PDL se află într-un moment de "reorganizare" bazat pe o "derută" care a pornit mai demult şi a menționat că este posibil ca democrat-liberalii să ia anumite decizii în cursul acestei seri.

"Vor încerca cu Mihai Răzvan Ungureanu sau mai curând cu Vasile Blaga, dar toate aceste lucruri vor avea nevoie de timp pentru a fi digerate în interiorul partidului", a adăugat preşedintele CN al PSD.

Adrian Năstase este de părere că "este destul de mic" riscul unui vot negativ în Parlament pentru Guvernul Ponta şi programul de guvernare.

"PDL nu poate să iasă din convalescenţă atât de repede astfel încât, după părerea mea şi în interesul unei stabilităţi economice deteriminate şi de vizita celor de la FMI, de probleme economice stringente, de probleme sociale foarte delicate, eu cred că Guvernul Ponta va trece prin Parlament şi sper că programul cu care va veni şi pe care îl va pune în aplicare să însemne nu bandaje pentru probleme ci chiar gândirea unei strategii, nu doar în zona socială ci mai ales în zona economică', a spus liderul social-democrat.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite