Adrian Năstase: “Eu l-am umilit pe Traian Băsescu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD Adrian Năstase, a notat, astăzi, pe blogul personal, că el este "vinovat" de faptul că Traian Băsescu s-a simţit jignit în calitate de preşedinte al României.

"Recunosc, sunt vinovat: în toţi aceşti ani, eu sunt cel care l-a umilit pe Traian Băsescu. Eu l-am forţat, în 2004, în campania prezidenţială, pe Traian Băsescu să-l înlocuiască pe Theodor Stolojan şi să plângâ din cauza asta. Eu l-am făcut pe Traian Băsescu să îmi construiască, prin procurorii săi, vreo 40-50 de dosare din care, de-a lungul acestor ani, nu s-a ales mai nimic. Eu m-am gândit să merg la tribunal de vreo 200 de ori în ultimii ani, doar pentru a socializa cu judecători şi procurori pe care Traian Băsescu nu i-a sunat niciodată personal ", a notat ironic Adrian Nastase.

Fostul premier a continuat, în acelaşi ton ironic, să analizeze situaţia aparatului bugetar în timpul mandatelor lui Traian Băsescu.

"Eu am lăsat, în 2004, România cu vreo 800 de mii de salariaţi bugetari, pentru ca, în perioada sa de guvernare, Traian Băsescu să crească numarul lor spre 1,4 milioane, pentru a avea de unde să îl scada acum, la 1,1 milioane", ceea ce l-a "umilit din nou" pe şeful statului", arată liderul PSD.

Adrian Năstase a mai adăugat ca nu este singurul care s-a gândit să-l umilească pe Traian Băsescu în perioada mandatelor sale de preşedinte.

"Jurnalista pe care a făcut-o "ţigancă împuţită" l-a umilit enorm pe preşedinte, forţându-l să se ducă la consiliul anti-discriminare, pentru a da explicaţii; cum de nu s-a gândit ziarista respectivă la ce umilinţe îl va supune pe preşedinte? Regele Mihai îl cam umileşte pe Traian Băsescu prin faptul că există, prin actele şi gesturile sale istorice, care îl forţează pe Traian Băsescu să creeze alternative regale, ceea ce, pentru el, este o mare umilinţă", scrie Năstase.

Adrian Năstase a încheiat printr-un îndemn privind renunţarea la umilirea preşedintelui.

"Are şi el dreptul la adulaţie, la cultul personalităţii, la o realitate paralelă, la camarilă şi la oameni care să îl ajute să depăşească mai uşor impactul nefericit al realităţii. Sigur că există soluţii electorale iar eu sugerez că "ieşirea din umilinţă" a preşedintelui (ca să folosesc un stil de exprimare de tip prezidenţial) să se facă democratic, rapid şi fără dureri", a conchis fostul premier.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite