Parlamentarii care au votat la două mâini au primit o zi liberă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Institutului pentru Politici Publice (IPP) Adrian Moraru a declarat, astăzi, că parlamentarii care au fost prinşi votând de mai multe ori au fost sancţionaţi cu interzicerea de a participa la lucrările Camerei, pentru o zi, conform RTV.

"E prima oară după ce ne luptăm vreo 4-5 ani cu parlamentari pianişti, când în urma unor sesizări repetate ale IPP, opt deputaţi au fost sancţionaţi şi nu numia că au fost sancţionaţi, dar a fost şi cu executare. (...) În şedinţa de luni şi cea de mairţi de birou permanent s-a stabilit şi ziua executării, care a fost astăzi (n.r. miercuri). Au avut interdicţie de a participa la lucrările Camerei trei PDL-işti, un PNL-ist şi patru PSD-işti pentru că au votat multiplu", a declarat Adrian Moraru.

Cei 8 sancţionaţii sunt pedeliştii Dănuţ Liga, Marius Dugulescu şi Valentin Rusu, social-democraţii Ciprian Luca, Ioan Stan, Gheorghe Ana şi Ion Dumitru şi liberalul Vasile Berci.

Potrivit vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Ioan Oltean, la următoarea abatere, sancţiunea aplicată va fi suspendarea maximă, pentru 15 zile, de la şedinţele de plen şi reţinerea corespunzătoare a indemnizaţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite