Adrian Năstase a devenit cel mai antipatizat politician

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu este cel mai simpatizat om politic, în timp ce Adrian Năstase este în topul antipatiilor politice la români, relevă un sondaj de opinie al "Asociaţiei pentru

Preşedintele Traian Băsescu este cel mai simpatizat om politic, în timp ce Adrian Năstase este în topul antipatiilor politice la români, relevă un sondaj de opinie al "Asociaţiei pentru Transparenţă şi Libertate de Expresie" (ATLE). Pe locul doi în topul politicienilor simpatici se clasează liderul PSD Mircea Geoană, iar pe trei, penelistul Theodor Stolojan. Deşi nu este simpatizat pentru prestaţia politică, Gigi Becali ocupă un loc patru, devansând-o chiar şi pe Monica Macovei. Simpatia pe care o inspiră ministrul justiţiei se datorează asocierii sale cu lupta împotriva corupţiei. La polul opus, în urma lui Năstase, se află Gyorgy Frunda şi Miron Mitrea. Circa 42 la sută din repondenţi consideră votul uninominal drept cel mai important proiect de reformă în politica românească, în timp ce 24 la sută îl califică doar ca fiind important. Separarea afacerilor de politică şi nevoia unei noi generaţii de politicieni sunt şi ele considerate de majoritatea celor întrebaţi importante. Parlamentul unicameral nu intră la capitolul priorităţi pentru români, doar 10,9 din cei chestionaţi calificând proiectul drept foarte important. Studiul ATLE a fost realizat în perioada 27 februarie-4 martie, pe un eşantion de 1.219 persoane.

Corupţia, o problemă importantă
Corupţia este cea mai importantă problemă actuală a ţării, consideră peste 27 la sută din români. Peste jumătate dintre ei sunt însă convinşi că acţiunile justiţiei în cazurile de mare corupţie sunt influenţate politic. Totodată, doar 14,5 la sută din români cred că problema cea mai mare o reprezintă sărăcia. Aproape jumătate din români sunt de părere că lucrurile în ţară merg într-o direcţie greşită, în timp ce 38,4 la sută sunt convinşi că suntem pe drumul cel bun.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite