Adrian Năstase stă în celulă cu un fost coleg de partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase
Adrian Năstase

Fostul premier Adrian Năstase, închis la penitenciarul Jilava, a fost mutat în celulă cu Emilian Cutean, fost senator PSD.

Cutean are de executat o pedeapsă de cinci ani pentru fapte de corupţie, fiind găsit vinovat pentru fraudarea Guvernului, potrivit B1TV, care citează site-ul STL.RO.

În decembrie 2004, Cutean a adispus plata unei sume de 2,995 684 miliarde lei vechi în contul unei asociaţii de revoluţionari, intitulată „Club 22“, al cărei preşedinte era. În acel moment însă, Cutean nu mai avea calitatea de secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor (SSPR), fiind eliberat din această funcţie în data de 20 decembrie 2004. Iar în acel moment nu exista un angajament legal care să justifice efectuarea plăţilor şi utilizarea fondurilor ori vreun program structurat adoptat de guvern la propunerea SSPR şi care să aparţină revoluţionarilor.

Din această sumă, Cutean a achitat 945.778.886 lei vechi cu titlu de chirie restantă pentru imobilul deţinut de asociaţie, imobil în care locuia şi el, iar diferenţa a folosit-o pentru constituirea unui depozit bancar. Toate acestea în condiţiile în care banii erau solicitaţi, printre altele,  pentru un program de acţiune al SSPR care se referea la problemele sociale ale revoluţionarilor (autoturisme pentru răniţi, materiale sanitare, subvenţii pentru investiţii, tabere pentru copiii revoluţionarilor etc.).

În 15 iunie 2009, Cutean a fost condamnat la cinci ani de detenţie, cu suspendarea executării pedepsei. La începutul acestui an însă, Curtea de Apel Bucureşti a respins recursul lui Emilian Cutean. În acelaşi dosar a mai fost acuzată şi Daniela Sbârcea, fostul director economic al Secretariatului.

Adrian Năstase este condamnat la doi ani de închinsoare în dosarul „Trofeul calităţii“, în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite