Adrian Nastase a castigat in fata lui Mircea Geoana

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacul virulent declansat de presedintele Traian Basescu la adresa PSD i-a luat prin surprindere pe cei doi lideri de marca ai partidului, Mircea Geoana si Adrian Nastase. In prima instanta, Mircea

Atacul virulent declansat de presedintele Traian Basescu la adresa PSD i-a luat prin surprindere pe cei doi lideri de marca ai partidului, Mircea Geoana si Adrian Nastase. In prima instanta, Mircea Geoana a decis ca el trebuie sa raspunda acuzatiilor prezidentiale si s-a intors intempestiv dintr-un turneu in Moldova. Vineri, Adrian Nastase a fost nevoit sa paraseasca sediul partidului destul de precipitat, in vazul ziaristilor pe care ii convocase la o conferinta de presa. Ulterior, intr-un interviu acordat agentiei Rompres, presedintele executiv al PSD si-a luat revansa in primul rand fata de Mircea Geoana, chiar daca a insistat sa precizeze ca nu exista nici un conflict la varful PSD. ,Nu, sper ca nu... Poate insa ca eu si Mircea Geoana ne punem intrebari diferite in acest moment, si stilul actiunii politice sa nu fie intotdeauna identic", raspunde Nastase la intrebarea daca exista un conflict la varful partidului.
"Piratul neprins e marinar cinstit"
In acelasi interviu, liderul PSD il acuza pe seful statului ca ,arunca galeata cu laturi asupra PSD si face o declaratie compusa dintr-o minciuna sfruntata", adaugand ca acest partid nu a facut niciodata un secret din faptul ca a semnalat organismelor europene demersurile actualei Puteri de a forta Constitutia si de a-i inlocui pe presedintii consiliilor judetene si pe cei ai parlamentului. ,Au fost actiuni deschise, transparente. Traian Basescu vine acum in fata presei si infatiseaza o conspiratie tenebroasa, in care PSD desfasoara o teribila campanie impotriva Romaniei". Nastase mai adauga in interviu ca Basescu inlocuieste asa-zisul sistem ticalosit cu unul de cumetrii si talharii, in care in punctele-cheie isi pune prietenii si neamurile pe ideea ,piratul neprins e marinar cinstit". Presedintele executiv al PSD a adaugat ca seful statului si-ar dori sa inchida opozitia in lagar. "Sa ne punem in piept cate o insigna galbena, sa nu mai avem drepturi civile si, eventual, ca o solutie finala, PSD-ul sa dispara dintr-o Romanie purificata si portocalie", a spus Adrian Nastase.
PSD decide, azi, daca merge la Cotroceni
Desi recunoaste ca nu s-a luat o decizie in ceea ce priveste participarea la consultarile de la Cotroceni, Adrian Nastase deja face scenarii. ,Daca nu vom participa, Traian Basescu, care ne improasca pe noi, PSD-ul, cu noroi, va iesi si va spune ca suntem impotriva integrarii, iar cea mai buna dovada este faptul ca nu am venit la consultari". Totusi, liderul PSD nu-si asuma responsabilitatea acestei decizii, spunand ca, in cadrul BPN de azi, conducerea partidului va lua o hotarare.
Responsabil de criza din parlament este seful statului
Pentru liderul PSD, toata cariera politica a presedintelui Basescu ,este o colectie de crize si declaratii impertinente", iar tot ce se intampla acum in cele doua Camere ale parlamentului i se datoreaza. ,Ii aduc aminte lui Traian Basescu ca el a impus ca tema politica schimbarea presedintilor celor doua Camere, inca din ianuarie 2005, deci el este responsabil suta la suta", a mai spus Nastase, reprosandu-i, totodata, lui Basescu ca are o gandire totalitara.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite