Adrian Năstase: Traian Băsescu se găseşte într-o situaţie imposibilă - să renunţe la Guvern sau la partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, a declarat că preşedintele Traian Băsescu se află într-o situaţie imposibilă - să renunţe la şefia guvernului sau să renunţe la partid.

"Traian Băsescu se găseşte într-o situaţie imposibilă, este de fapt furculiţa pe care într-un fel o ai la şah, când ai de ales între două variante. Dacă renunţă la şeful Guvernului, el de fapt renunţă la resursele care pot să reprezinte, să spunem, 'muniţia' pentru alegeri şi, în acelaşi timp, la controlul desfăşurării procesului pentru alegeri în ţară şi străinătate.

Dacă, însă, renunţă la partid, el pierde de fapt controlul pentru o zona în care, de fapt, pe termen mediu şi lung, pierde de fapt absolut totul"
, a precizat Adrian Năstase luni seară, la Realitatea Tv.

În opinia lui Adrian Năstase, o astfel de situaţie îl duce pe Traian Băsescu "în acest moment de disperare", în care încearcă să găsească o soluţie. "Este posibil să nu se întâmple absolut nimic, dar asta înseamnă de fapt o presiune extremă de a ţine capacul pe aceasta oală în clocot", a mai spus acesta.

Liderul social-democrat l-a criticat pe şeful statului că face declaraţii 'absolut în afara Constituţiei' în loc să se ocupe de problemele cetăţenilor, de situaţia din spitale, de piaţa muncii, 'într-o perioadă în care, în mod evident, politica de austeritate, aşa cum a fost ea gândită în aceste luni, nu a făcut decât să amplifice problemele care există în ţară'.

"El (Traian Băsescu - n.r.) se ocupă de problema unui partid, de căutarea unui şef de guvern, de parcă ar discuta de căutarea unui administrator pentru una dintre firmele sale sau ale celor din clientela PDL. Este inadmisibil, este trist, iar din afară bănuiesc că lucrurile se văd absolut îngrozitor", a susţinut fostul premier.

Potrivit lui Adrian Năstase, este posibilă schimbarea primului-ministru Emil Boc. "Este evident că maurul şi-a făcut datoria, vorbesc de maurul Emil Boc. Şi el va fi aruncat peste bord. Se încearcă o soluţie în care Traian Băsescu se refugiază acum mai curând în zona partidului, pentru care vrea să-şi asigure de fapt controlul (...) Traian Băsescu, practic, a lăsat deoparte chiar şi aparentele şi funcţionează ca un fel de vătaf al PDL.

Este grav, trist şi, practic, cel care a adus în ţară sărăcia şi a generat tot acest haos este cel care acum, din disperare, aleargă din şedinţă în şedinţă cu PDL încercând să-i dea afară pe unii, să-i pună pe alţii, să continue acest regim care este absolut dezastruos", a mai spus liderul CN al PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite