Adrian Năstase: Membrii USL sunt nemulțumiți de transferurile PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, a explicat că în interiorul USL există o anumită „nervozitate" privind transferurile membrilor PDL către formațiune. Năstase a confirmat, de asemenea, că va candida pentru un nou mandat de deputat.

Președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, a declarat că în rândurile partidelor care formează USL „există o anumită nemulțumire, nervozitate" privind membrii PDL care se înscriu în aceste formațiuni, notează Mediafax.

Adrian Năstase a afirmat, luni, că moțiunea de cenzură pe tema UMF Târgu Mureș „va fi, probabil, ultimul moment" în care liderii USL vor putea evalua dacă vor mai fi membri importanți ai PDL care vor trece la USL.

„Avem un obiectiv foarte clar şi anume înlăturarea regimului Băsescu. Dacă vom găsi aliaţi pentru acest lucru, atunci sigur că va trebui să luăm în calcul ofertele lor", a spus Năstase.

El a adăugat, în legătură cu subiectul transferurilor de la PDL, că „pe de altă parte există o anumită nemulţumire, nervozitate" în partidele care formează USL şi că, prin rezoluţiile adoptate la congresele recente, cele trei formaţiuni politice au stabilit să nu colaboreze „cu PDL ca partid, dar implicit şi cu reprezentanţii săi".

În ultima perioadă, mai mulţi lideri ai PDL, în frunte cu Sorin Frunzăverde, au plecat din partid, mergând la USL. Printre demisionari se află fostul primar al Slatinei, Darius Vâlcov, care era liderul PDL Olt. Acesta s-a înscris în PSD şi va candida din partea USL pentru un nou mandat de primar.

Adrian Năstase va candida din nou

Năstase a afirmat că „din respect" pentru cei care l-au votat în urmă cu patru ani va candida penrtru un nou mandat de parlamentar în același colegiu. Năstase susține că DNA a „fabricat dovezi" în dosarele sale.

În ceea ce priveşte dosarele în care a fost condamnat şi ale căror sentinţe le-a contestat, preşedintele Consiliului Naţional al PSD a spus că aceste dosare reprezintă „o operaţiune de hărţuire politică".

„Am dovedit timp de şapte ani că rezist destul de bine, deci capacitatea mea de anduranţă este destul de solidă, după cum aţi văzut. Sunt convins că regimul Băsescu va cădea în curând. Sunt ultimele răbufniri, încercări de a introduce prin probe false prin dolari americani care nu erau tipăriţi la momentul la care probele respective erau privite de către instanţă, de către DNA. Ştiţi probabil la ce mă refer, la faptul că DNA practic a inventat dovezi, a fabricat dovezi iar aceste eforturi vor fi până la urmă zădărnicite", a spus Adrian Năstase.

Acesta a adăugat că „statul mafiot" pe care îl conduce în momentul de faţă Traian Băsescu „reprezintă o realitate care produce cu adevărat dovezi despre ceea ce nu ar trebui să reprezinte un stat modern în Europa de astăzi".

Fostul premier Adrian Năstase a fost condamnat, în 30 martie, de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj, în dosarul „Zambaccian", fiind achitat pentru infracţiunea de luare de mită.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite