Adrian Iuraşcu: Rolul Forţei Civice este să trimită USL în opoziţie pentru încă opt ani de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Iurașcu
Adrian Iurașcu

Fostul preşedinte al partidului Forţa Civică, Adrian Iuraşcu, a declarat vineri la Convenţia Naţională că datoria lor este ca după alegerile parlamentare să trimită în opoziţie "pentru încă opt ani" actuala "Uniune socialistă" şi să aibă o reacţie clară "împotriva stângii retrograde".

"Forţa civică alături de celelalte partide de dreapta are datoria ca la alegerile din 9 decembrie să trimită în opoziţie cel puţin pentru încă opt ani cum a fost în 2004-2012 actuala uniune socialistă", a spus el.

"Sigur că democraţia înseamnă alternanţa la putere, am văzut însă şi a avut loc alternanţa la putere şi este bine pentru că am văzut, oameni buni, de ce sunt capabili aceşti oameni în trei luni de zile. Ne-au adus în fruntea ştirilor pe toate agenţiile de presă. România a ajuns să fie cobaiul Europei, să se îndoiască toţi aliaţii noştri de loialitatea noastră, să se întrebe, mai venim în Europa cu scutul anti rachetă? Semnale s-au dat foarte clar <<nu mă interesează ce spune domnul Barrso, nu mă interesează ce spune doamna Merkel >>, astea au fost vorbele actualilor lideri care conduc România", a completat Iuraşcu.

El a mai spus că datoria FC este să aibă o reacţie clară "împotriva stângii retrograde" care în opinia lui a făcut "atâta rău României". "Nu putem să îi lăsam, e datoria noastră a FC şi trebuie să avem o reacţie clară împotriva stângii retrograde, împotriva stângii care a făcut atâta rău în perioada 90 - 96 prin prezeţa lui Ion Ilici Iliescu la conducerea României. Iată că în continuare în doar 4 luni de zile România a fost dusă extrem de jos", a susţinut candidatul la funcţia de prim vicepreşedinte al FC.

Adrian Iuraşcu a cerut să se ţină un moment de reculegere pentru cei care au murit la Revooluţia din 1989, notează NewsIn. "Aş vrea să ţinem un moment de reculegere în memoria eroilor neamului, în memoria celor care au fost omorâţi în decembrie 1989, în memoria victimelor mineriadelor şi nu în ultimul rând în memoria membrilor partidului FC, printre ei şi fondatori care din păcate astăzi nu mai sunt printre noi", a declarat el.

"Vrem să arătăm că un partid vrea şi trebuie să fie curat. Vrem să arătăm că acest partid nu va avea baroni locali, nu vom primi în rândul FC oameni care sunt certaţi cu legea", a susţinut Iuraşcu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite