Adrian Cioroianu se luptă cu Băsescu la summitul NATO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de externe, Adrian Cioroianu (foto), l-a criticat ieri voalat pe preşedintele Traian Băsescu căruia, fără să-i pomenească numele, i-a reproşat declaraţiile agresive faţă de

Ministrul de externe, Adrian Cioroianu (foto), l-a criticat ieri voalat pe preşedintele Traian Băsescu căruia, fără să-i pomenească numele, i-a reproşat declaraţiile agresive faţă de Rusia, precum şi faptul că ar induce sentimentul că deţine monopolul relaţiilor cu Statele Unite. "Politica alianţei nord-atlantice este ca declaraţiile faţă de Rusia să fie mai puţin agresive", a spus Cioroianu. El a arătat că atât realizarea scutului antirachetă, cât şi instalarea trupelor americane în România se fac "în transparenţă" cu Rusia.

Pe de altă parte, vizibil iritat de apariţia în presă a informaţiilor potrivit cărora relaţiile dintre SUA şi România s-ar fi răcit după suspendarea lui Băsescu, şeful diplomaţiei române a repetat în mod insistent: "Cine îşi imaginează că relaţiile cu SUA, cu alianţa nord-atlantică depind de mine, preşedinte, sau ministru se înşală.

Nimeni nu deţine monopolul". Cioroianu a amintit că înainte de a participa la Oslo, la reuniunea miniştrilor de externe din ţările NATO, presa din România a relatat că preşedintele Bush nu va veni la Bucureşti, că ţara noastră nu va organiza în 2008 summitul NATO şi că secretarul de stat al SUA a refuzat o întâlnire cu şeful diplomaţiei române. "Suntem îngrijoraţi că unii atrag în disputa internă personalităţi din alianţa nord-atlantică.

Sper ca la întoarcere să nu fiu nevoit să prezint amprentele pentru a dovedi că am dat mâna cu secretarul de stat al SUA", a spus Cioroianu, joi seară, la o întâlnire cu ziariştii români aflaţi la Oslo, la summitul NATO.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite