Plenul Parlamentului, program opţional pentru o treime dintre aleşi/ Topul chiulangiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentarii vin cu noi propuneri, cel puţin, inedite
Parlamentarii vin cu noi propuneri, cel puţin, inedite

O treime dintre parlamentari au lipsit de la mai mult de jumătate dintre şedinţele desfăşurate în Parlament, în perioada septembrie - decembrie 2009.

La capitolul prezenţă neîntreruptă, fruntaşi sunt doar nouă parlamentari, toţi deputaţi. niciunul senator, din totalul de 471de aleşi, consemnează  un studiu al Institutului de Politici Publice privind activitatea parlamentarilor.

Mai citeşte şi:

Lista vedetelor care au candidat la Parlament şi au sprijinit politicienii

Senatorii au fost cei mai mari chiulangii, 82 din totalul de 137, au lipsit de la mai mult de jumătate din şedinţe.
"Campioni" la încasat absenţe au fost de altfel chiar liderii de partidelor parlamentare, iar preşedintele Senatului, Mircea Geoană n-a fost la mai mult de câteva şedinţe.

Potrivit Realitatea TV, în topul al prezenţei liderilor de grup la Senat, Marko Bela se află pe ultimul loc cu doar două prezenţe din 212 şedinţe. Pe penultimul loc este liderul de grup al senatorilor PSD, Ioan Toma, cu 12 prezenţe, urmat de cel al PNL, Puiu Haşotti, cu 85 de prezenţe din 212. Cel mai prezent la şedinţele Senatului a fost liderul de grup PDL, Traian Igaş cu 152 de prezenţe.

La Camera Deputaţilor, prima poziţie a topului este ocupată de liderul grupului PSD, Viorel Hrebenciuc, care nu a fost la nicio şedinţă. Nici liderul deputaţilor liberali, Călin Popescu Tăriceanu nu se poate lăuda cu o prezenţa, a înregistrat doar 32 de prezenţe din 168 de şedinţe. Cel mai bine în condica de prezenţe stă liderul de grup al UDMR, Marton Arpad, care a fost prezent la aproape 90% dintre şedinţele Camerei.

În perioada campaniei prezidenţiale, cei doi parlamentari candidaţi, Crin Antonescu şi Mircea Geoană, au avut o activitate destul de scăzută, 6, respectiv 15 prezenţe. Liderul PNL a anunţat însă că nu va participa la lucrări şi a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Senatului, în vreme ce Mircea Goană a lipsit fără nicio explicaţie publică.

În ceea ce priveşte întrebările şi interpelările adresate guvernului, cele mai multe au fost formulate de PSD - 251 de întrebări şi 227 de interpelări. A doua poziţie este ocupată de PD-L, partid aflat la guvernare, cu 203 întrebări şi 158 de interpelări, iar pe locul trei se află PNL cu 165 de întrebări şi 144 de interpelări.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite