Acordul privind scutul antirachetă, ratificat de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind ratificarea acordului cu SUA pentru instalarea sistemului antirachetă pe teritoriul României şi l-a transmis Parlamentului cu solicitarea ca votul să se dea în regim de urgenţă.

"Acordul marchează un moment de vârf în relaţia româno-americană, consacrând nivelul de securitate cel mai ridicat pe care l-a avut până în prezent ţara noastră", a arătat ministrul de Externe, Teodor Baconschi, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul Emil Boc a spus că Parlamentul trebuie să ratifice cât mai repede tratatul privind scutului antirachetă de la Deveselu, adăugând că speră ca, până la finele anului, procedura parlamentară să fie finalizată.

Acordul cu SUA privind scutul antirachetă a fost desecretizat integral la 23 septembrie. Preşedintele Traian Băsescu a explicat că ambele ţări câştigă la capitolul securitate de pe urma acestui acord, ce va trece atât prin Legislativul amercican, cât şi prin cel al României.

Textul privind scutul antirachetă a fost semnat la 13 septembrie la Washington de ministrul de Externe, Teodor Baconschi, şi de secretarul de stat american Hillary Clinton.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite