Achiziţiile publice de peste 100 mil. € sunt legale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Achiziţiile efectuate de instituţii guvernamentale şi companii de stat în primele patru luni ale anului au făcut obiectul discuţiilor emisiunii "Ora de foc" de la Realitatea TV. Deşi valoare acestor achiziţii ajunge la peste 100 de milioane de euro, Miron Mitrea nu contestă legalitatea acestora, considerându-le doar inoportune în acest moment.

Valoarea contractelor încheiate în intervalul ianuarie-aprilie 2010 de către instituţiile şi companiile guvernamentale este dublă comparativ cu întregul an 2007 (50 milioane euro) şi se apropie simţitor de suma înregistrată pe parcursul întregului an 2009 (140 milioane euro). În 2008, achiziţiile publice încheiate au totalizat 500 milioane euro.

"Avem două crize: criza economică şi criza bugetară, care este acum pe vârf. Nu vorbesc de criza morală, care este mai veche", a spus Miron Mitrea la Realitatea TV. În ceea ce priveşte achiziţiile făcute de unele instituţii, Mitrea este de părere că acestea sunt legale, la fel ca şi salariile.

"Şi salariile, şi achiziţiile sunt legale. Eu am vorbit de reducerea cheltuielilor pe achiziţii, nu spun că nu sunt necesare, doar că nu sunt oportune în acest moment", a mai spus Mitrea, referinduse la achiziţiile de peste 100 de milioane de euro (maşini, laptopuri sau şosete) efectuate de instituţii guvernamentale şi companii de stat.

Situaţia din Justiţie

"Dacă vreun magistrat consideră că nu este bine plătit ar fi bine să plece în sistemul privat. Amintesc că salariile magistraţilor sunt foarte mari şi şi le-au acordat ei singuri, au dat statul în judecată şi şi-au aprobat salariile", a spus Monica Macovei la Realitatea FM.

Preşedintele Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, este de părere că pensiile şi salariile bugetarilor sunt tăiate inutil. În legătură cu acest aspect, Mona Pivniceru a anunţat la Realitatea TV că intenţionează să soluţioneze această problemă peste graniţele ţării, deşi susţine că încă nu s-a luat o decizie în acest sens.

Pe de altă parte, preşedintele Magistraţilor din România şi-a exprimat dezacordul faţă de abordarea Monicăi Macovei în problema Justiţiei, considerând că aceasta nu este la curent cu problemele din Justiţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite