A doua moţiune pe salarizare nu va mai fi citită astăzi din cauza lipsei de cvorum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlamentul României
Parlamentul României

Din cauza lipsei de cvorum, s-a decis ca moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie pe legea cadru de salarizare să nu mai fie citită astăzi.

În urma apelului nominal s-a dovedit că, în sala plenului au fost prezenţi 225 de parlamentari, iar pentru ca şedinţa să se defăşoare normal ar fi fost nevoie de 236 de deputaţi şi senatori.Astfel că preşeedintele Senatului, Mircea Geoană, a dispus suspendarea şedinţei.

Geoană a menţionat că a convocat pentru luni şedinţa Birourilor Permanente ale Parlamentului pentru a stabili calendarul prezentării, dezbaterii şi votării moţiunii de cenzură.

La rândul ei, preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a precizat, după şedinţă, că citirea moţiunii de cenzură va avea loc luni, iar dezbaterea va avea loc joi.

"Nu e ceva spectaculos", a spus Anastase.

În jurul orei 10.30 în sală erau prezenţi doar 216 parlamentari. 

Preşedintele de şedinţă, Mircea Geoană, a făcut un apel la liderii de grup pentru a verifica prezenţa. În urma acestui apel, au apărut 251 de parlamentari.

Social democraţii au solicitat un apel nominal. „Noi suntem convocaţi ilegal. Aceasta nu este o şedinţă”, a declarat un deputat PSD, de la pupitrul sălii.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană a susţinut solicitarea PSD. "În opinia mea, după ce facem acest apel nominal, vom vedea dacă suntem în cvorum de şedinţă, se va citi moţiunea, dacă nu, luni dimineaţă, insist să avem un Birou Permanent reunit”, a declarat acesta.

Moţiunea depusă de Opoziţie intitulată "Legea salarizării guvernului iresponsabil" atacă Legea cadru a salarizării, pe care Executivul condus de Emil Boc şi-a asumat pe 14 decembrie. Ea este semnată de 185 de senatori şi deputaţi ai celor trei partide de opoziţie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite