Premierul a numit conducerea AVAS, DAE şi ANRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul a numit conducerea AVAS, DAE şi ANRM
Premierul a numit conducerea AVAS, DAE şi ANRM

Premierul Emil Boc a semnat astăzi deciziile de numire a lui Bogdan Mănoiu în funcţia de şef DAE, a lui Alexandru Pătruţi în funcţia de preşedinte a ANRM şi de demitere a lui Constantin Axina din funcţia de subsecretar de stat în cadrul MTI. Gheorghe Popa este secretar de stat în MTI, Marian Hoinaru a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în MAPDR, iar Aurelian Popa a fost numit la conducerea AVAS.

Bogdan Mănoiu a fost numit şef la DAE, cu rang de ministru

Premierul Emil Boc a semnat decizia de numire a lui Bogdan Mănoiu, consilier de stat la Administraţia Prezidenţială, în funcţia de şef al Departamentului pentru Afaceri Europene, cu rang de ministru, post ocupat până la ieşirea PSD de la guvernare de Vasile Puşcaş.

Bogdan Mănoiu a fost numit în februarie 2009 consilier de stat la Departamentul Relaţii Internaţionale al Administraţiei Prezidenţiale. Mănoiu are grad diplomatic de secretar I.

Totodată, prin decizii ale premierului, a fost eliberată  din funcţia de subsecretar de stat la DAE Laura Elena Pop (PSD) şi numit, pe această poziţie, Alexandru Nazare.

Alexandru Pătruţi, secretar de stat în ME, numit preşedinte al ANRM, în locul lui Gelu Mărăcineanu

Alexandru Pătruţi, secretar de stat Resurse Minerale în cadrul Ministerului Economiei (ME), a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), înlocuindu-l astfel pe Gelu Mărăcineanu.

"Având în vedere cererea de demisie a domnului Gelu Agafiel Mărăcineanu, înregistrată la Cabinetul Primului-Ministru cu nr. 5/E.B./199 din 7 octombrie 2009, în temeiul art. 15 lit. a). şi al art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, primul-ministru emite prezenta decizie: Pe data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Gelu Agafiel Mărăcineanu se eliberează din funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale", se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

De asemenea, Alexandru Pătruţi, secretar de stat Resurse Minerale în cadrul Ministerului Economiei, a fost numit în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al ANRM.

Constantin Axinia a fost demis din funcţia de subsecretar de stat în cadrul MTI


Constantin Axinia, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), a fost demis din funcţie, potrivit deciziei premierului Emil Boc, publicate joi în Monitorul Oficial.

Contactat de Agenţia NewsIn, Constantin Axinia a refuzat să facă declaraţii.

Constantin Axinia a fost desemnat la începutul anului subsecretar de stat în Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, din partea PD-L, pentru a se ocupa de problemele de infrastructură feroviară. Acesta a gestionat activitatea celor trei companii feroviare, respectiv CFR SA, CFR Călători şi CFR Marfă, precum şi activitatea filialelor acestor companii (SC Electrificare, SC Informatică, SC Intervenţii, AFER şi Direcţia Sanitară).

Surse din Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii declarau, în 15 septembrie, pentru NewsIn, că ministrul Radu Berceanu i-a ameninţat pe directorii CFR şi pe subsecretarul de stat, Constantin Axinia, că îi va demite, nemulţumit că negocierile cu sindicatele pentru rezolvarea problemei disponibilizărilor au fost întrerupte.

Gheorghe Popa, preşedintele FNFMC, a fost numit secretar de stat în MTI

Gheorghe Popa, preşedintele Federaţiei Naţionale Feroviare Mişcare Comercial (FNFMC), a fost numit în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), potrivit deciziei premierului Emil Boc, publicate joi în Monitorul Oficial.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) Valentin Răducu Preda (PSD) şi-a depus în 1 octombrie demisia la cabinetul primului ministru Emil Boc.

Astfel, în prezent, sunt patru secretari de stat în MTI, şi anume Constantin Dascălu, Eusebiu Pistru, Marin Anton şi Gheorghe Popa.

Pe de altă parte, Constantin Axinia, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), a fost demis din funcţie, potrivit deciziei premierului Emil Boc.

Surse din MTI au declarat, joi, pentru Agenţia NewsIn, că ministrul transporturilor şi infrastructurii, Radu Berceanu, a desfiinţat funcţia de subsecretar de stat din cadrul ministerului pe care-l conduce.

Marian Hoinaru, vicepreşedinte PD-L, a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în MAPDR

Marian Hoinaru, vicepreşedinte PD-L, a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), potrivit deciziei premierului Emil Boc, publicate joi în Monitorul Oficial.

"Având în vedere cererea de demisie a domnului Marian Hoinaru, înregistrată la Cabinetul Primului-Ministru cu nr. 5/E.B./198 din 6 octombrie 2009, în temeiul art. 15 lit. d). şi al art. 19 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare, primul-ministru emite prezenta decizie: Pe data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Marian Hoinaru se eliberează din funcţia de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale", se arată în documentul publicat în Monitorul Oficial.

Emil Boc l-a numit luni pe Nicolae Giugea în funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, Adrian Didă fiind numit în locul lui la conducerea Agenţiei Domeniilor Statului (ADS).

Miniştrii PSD au demisionat, în 1 octombrie, din cabinetul Boc, în semn de protest faţă de revocarea din funcţie a ministrului de Interne, Dan Nica. Alături de miniştri, au plecat şi secretarii de stat social-democraţi. Astfel, de la MAPDR au plecat secretarii de stat Liviu Harbuz şi Cătălin Roşculete.

Premierul a numit conducerea AVAS
    
Aurelian Popa a fost numit, joi, în funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), printr-o decizie a premierului Emil Boc.

Totodată, primul-ministru i-a numit în funcţie şi pe cei doi vicepreşedinţi ai AVAS - Daniel Florea şi Ionela Bruchental-Pop.

Aurelian Popa este primar PD-L în localitatea Sacadat din judeţul Bihor şi va prelua atribuţiile fostului preşedinte al AVAS Mircea Ursache, numit de Partidul Social Democrat.

Emil Boc a semnat, pe 2 octombrie, decizia de eliberare din funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului a lui Mircea Ursache şi a celor trei vicepreşedinţi ai AVAS - Ion Mînzînă, Andi-Petrişor Gaiu şi Bogdan Cristian Georgescu.

La AVAS, potrivit deciziei primului-ministru, vicepreşedintele Ioan Mircea Pavelescu a preluat atribuţiile preşedintelui Autorităţii.

Deciziile au fost publicate în Monitorul Oficial.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite