AUDIO Boc către parlamentarii PDL: "N-avem altă prioritate decât să-i dăm premierul. Alegerile locale trebuie câştigate"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc le-a spus parlamentarilor PDL că "alegerile locale trebuie câştigate", ca principală îndatorire în 2012 în toamnă, adăugând că niciunul dintre ei nu are altă prioritate decât "să-i" dea premierul, potrivit unei înregistrări audio difuzate de Antena 3.

„Cum putem maximiza şansele partidului până în 2012- trebuie avută în partid şi finalizată cu o decizie- oricare ar fi ea! Că va fi soluţia pe ce avem acum să apăsăm pe acceleraţie, că va fi soluţia unui premier politic, că va fi soluţia unui premier independent-aceste lucruri trebuie să rezulte dintr-o analiză a noastră, pe care o decidem şi implementăm", ar fi spus Boc la întâlnire de marţi cu grupurile parlamentare reunite ale PDL, pe tema Codului Muncii, potrivit înregistrării postate pe site-ul Antenei3..

Premierul a afirmat că, în prezent, PDL are "un respiro" din cauza unor cifre menţionate de preşedintele Traian Băsescu. "Nu 6,85 deficit bugetar, ci 6,5", a spus premierul.

"Dar rămâne problema politică care, în ultimă instanţă, dă procentul ăla din sondaj şi ne dă şansa de a câştiga alegerile din 2012. N-avem altă prioritate niciunul dintre noi decât să-i dăm premierul. Algerile locale câştigate, ca principală îndatorire în 2012 în toamnă, şi câştigarea alegerilor generale cât suntem noi la guvernare. Pentru că preşedintele va trebui să aibă, în decembrie 2012, 50 plus un vot din partea actualei coaliţii. Adică PDL, UDMR, UNPR şi grupul minorităţilor naţionale. Acesta este obiectivul la care mă gândesc în fiecare zi!", a afirmat Emil Boc, potrivit înregistrării.

Preşedintele PDL a adăugat că decizia "cine cui preia ştafeta pentru acest obiectiv" aparţine democrat-liberarilor şi trebuie luată "raţional şi pentru interesul partidului în primul rând!”

În ultimele săptămâni, schimbarea lui Emil Boc din funcţie a fost intens dezbătută. După o serie de întâlniri cu reprezentanţii PDL, Traian Băsescu a spus, săptămâna trecută, că este necesară recâştigarea încrederii în Guvern şi în coaliţie, dar că dezbaterile pe această temă cu partidele din coaliţie vor continua până după Congresul UDMR, programat pentru 26-27 februarie.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite