ANI îl duce şi pe Mircea Geoană la Parchet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană, împreună cu soţia sa, Mihaela
Mircea Geoană, împreună cu soţia sa, Mihaela

Fals în declaraţii este acuzaţia pe care i-o aduc inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) liderului social-democrat, care candidează pentru un nou mandat în fruntea partidului. Lui Mircea Geoană i se impută că ar fi omis să menţioneze în declaraţiile de avere anumite venituri şi tranzacţii imobiliare. 

Unul dintre reproşurile pe care ANI i le aduce lui Geoană este cel legat de un antecontract de vânzare-cumpărare, încheiat între Mihaela Geoană, soţia preşedintelui PSD, şi firma Cefin Real Estate.

Prin această tranzacţie, familia Geoană dorea să cumpere un apartament într-un imobil ce urma să fie construit în Bucureşti.

„S-a constatat că antecontractul de vânzare-cumpărare încheiat de Cefin Real Estate şi doamna Mihaela Geoană în vederea achiziţionării unui apartament şi a două locuri de parcare, în valoare de 733.000 de euro, nu conţine o încheiere notarială de autentificare sau o dată certă, putând fi redactat şi antedatat oricând", a fost concluzia inspectorilor ANI.

Aceştia îl mai acuză pe Geoană şi că ar fi omis să amintească în declaraţia de avere depusă în 2006 suma de 48.300 de euro, pe care a obţinut-o prin anularea cumpărării unui teren, tranzacţie efectuată în 2005.

„Tranzacţii care nu au sporit averea"

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a susţinut însă, într-un comunicat, că acuzaţiile ANI la adresa sa reprezintă doar „o sumă de neadevăruri şi de erori", comise în încercarea „vădită" de a-l defăima.

Liderul social-democrat a arătat că tranzacţiile imobiliare la care ANI face referire nu au produs consecinţe asupra cuantumului averii sale. În legătură cu sesizarea privind apartamentul contractat cu Cefin Real Estate, Geoană a arătat că acest contract a fost reziliat prin acordul părţilor, urmând ca avansul plătit să fie restituit.

Potrivit liderului PSD, construcţia nu a fost menţionată pentru că, de fapt, nu există. „Totul a fost doar o intenţie", a mai spus Geoană în comunicatul de ieri. Liderul PSD a mai precizat că toate aspectele cercetate au fost clarificate şi cu inspectorii Agenţiei, existând şi o corespondenţă în acest sens.

"După reconfirmarea lui Băsescu în funcţie a început o adevărată prigoană împotriva liderilor PSD! Este o făcătură la comandă politică, posibilă în republica portocalie!"
Mircea Geoană
preşedintele PSD

Sechestru pe casa lui Năstase

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a instituit ieri sechestru pe casa din strada Zambaccian a lui Adrian Năstase, în dosarul „Zambaccian 1", pentru care parlamentarii au avizat începerea urmăririi penale în mai 2009.

În dosarul respectiv sunt cercetaţi, pe lângă fostul premier Adrian Năstase, şi fostul consul al României în China, Ioan Păun, şi Irina Jianu, fostul şef al Inspectoratului de Stat pentru Construcţii.

Este pentru a treia oară când DNA ia această măsură în dosarul „Zambaccian 1". Posibilul candidat la şefia PSD a anunţat că va contesta decizia DNA. „Se încearcă recuperarea pierderilor din dispariţia flotei!", a comentat Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite