ANI îl acuză pe Mircea Diaconu de incompatibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, ieri, că senatorii Mircea Diaconu (PNL) şi Mircea Cinteză (PDL) se află în stare de incompatibilitate deoarece, pe lângă calitatea de parlamentar, deţin şi funcţii de conducere.

Mircea Diaconu este directorul Teatrului Nottara, iar Cinteză conduce una dintre secţii­le Spitalului Universitar.

ANI susţine că, în decembrie anul trecut, i-a informat pe cei doi, prin scrisori recomandate, cu privire la declanşarea activităţii de evaluare. În cazul liberalului, mandatul poştal a revenit la Agenţie câteva zile mai târziu, cu menţiunea „destinatar lipsă domiciliu", în schimb, Mircea Cinteză s-a prezentat la sediu, după cum precizează chiar instituţia. „Dacă şi teatrul este incompatibil... sau poate s-a primit ordin să fie incompatibil", a replicat Diaconu după anunţul ANI.

Liberalul a adăugat că Senatul a stabilit că activitatea sa este artistică, „şi nu comercială", şi ca urmare nu este incompatibilă cu funcţia de senator.
Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă (PSD), a confirmat spusele lui Diaconu, calificând decizia ANI în privinţa acestuia drept „o mică răutate".

 În cazul lui Cinteză, juristul bănuieşte însă motive politice. „Domnul Cinteză, din câte ştiu, a formulat în ultima vreme unele critici la adresa Guvernului şi poate s-au gândit că e bine să-l atenţioneze", a afirmat Toni Greblă.

Situaţia celor doi senatori va fi analizată de Comisia juridică, deşi senatorii nu pot anula verdictul dat de ANI. Diaconu şi Cinteză pot însă ataca hotărârea Agenţiei în contencios administrativ. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite