ANI: 747 de consilieri judeţeni sunt titulari în 1.200 de firme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secretarul general al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat, astăzi, în cadrul unei dezbateri privind noua strategie naţională anticorupţie, că au fost identificaţi 747 de consilieri judeţeni care sunt titulari în 1.200 de firme.

Potrivit oficialului ANI, conflictul de interese intră în zona achiziţiilor publice, care este un factor de vulnerabilitate majoră, în primul rând la nivelul comunităţilor locale, "că tot se vorbeşte de descentralizare".
"Am identificat 747 de consilieri judeţeni, care au 1.200 de firme, companii. Doar ei, titularii. Suntem în curs de identificare şi a membrilor familiilor lor care deţin aceste companii", a spus Horia Georgescu.
Totodată, el a arătat că, potrivit statisticilor, cel puţin zece la sută din aceste firme, unde sunt administratori consilieri judeţeni, au contracte cu autorităţile locale.
"Este o modalitate de drenare a banilor publici. Este clar: un consilierul judeţean votează pentru buget şi mai departe din acest buget, banii ajung la firma respectivă. Este exact problema de bază: drenarea banilor", a explicat secretarul general ANI.
Pe de altă parte, Georgescu a spus că dacă la nivel de consilii judeţene s-au identificat mulţi funcţionari publici care fac afaceri cu statul, nici nu vrea să se gândească ce ar putea fi descoperit la nivel de consilii locale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite