Face politică la 101 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tanti Catalina din comuna gorjeană Aninoasa este cea mai bătrână localnică şi decanul de vârstă al filialei judeţene a Partidului Democrat Ecaterina Militaru, din satul Sterpoaia, a

Tanti Catalina din comuna gorjeană Aninoasa este cea mai bătrână localnică şi decanul de vârstă al filialei judeţene a Partidului Democrat

Ecaterina Militaru, din satul Sterpoaia, a împlinit 101 ani, în data de 9 noiembrie. Tanti Catalina, cum este alintată de cunoscuţi, a fost sărbătorită de către rude, prieteni, dar şi autorităţi, care i-au adus cadouri şi au felicitat-o.

Bătrâna se mândreşte cu faptul că în timpul Răscoalei Ţărăneşti de la 1907 putea merge pe propriile-i picioare. A trăit, de asemenea, perioada tulbure din timpul celor două războaie mondiale, instaurarea regimului comunist, apoi Revoluţia din 1989. Femeia spune că nu deţine niciun secret al longevităţii, ci "trăieşti pe lumea asta cât vrea Dumnezeu!

Ştie El ce face cu noi toţi". De 15 ani este văduvă şi nu are niciun venit, pentru că nici ea şi nici soţul său nu au fost vreodată angajaţi. Chiar şi la vârsta de 101 ani, tanti Catalina dă cu sapa în grădină. Locuieşte împreună cu nişte nepoţi, care o întreţin. La onomastica bătrânei s-au strâns rudele, prietenii, vecinii, dar şi autorităţile locale şi colegii de partid ai femeii.

Ea a primit numeroase cadouri, flori şi un tort pe care să-l împartă cu invitaţii săi. Primăria Aninoasa i-a oferit pachete cu alimente care să-i ajungă măcar pentru o bună parte din această iarnă. Ecaterina Militaru este membră a Partidului Democrat (PD) Gorj, fiind cea mai bătrână activistă.

Femeia urmăreşte ştirile, discută din când în când cu edilul comunei despre politică şi mersul lucrurilor în ţară şi localitatea sa.

De multe ori se întâmplă ca tanti Catalina să nu aibă aceeaşi viziune asupra lucrurilor cu primarul sau ceilalţi membri PD Gorj. De ziua ei, bătrâna a primit şi o diplomă de excelenţă din partea partidului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite