Baronii PSD vin cu jalba în proţap la Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii organizaţiilor PSD se întâlnesc azi cu şefii de la Bucureşti, în cadrul unei şedinţe extraordinare a Comitetului Executiv pentru a discuta nemulţumirile privind colaborarea cu liberalii şi pentru stabili ultimele directive referitoare la stabilirea candidaţilor comuni ai USL pentru alegerile locale.

Conducerea lărgită a PSD se reuneşte în această seară după ce la urechile liderilor de la centru au ajuns divergenţele iscate în mai multe judeţe între social-democraţi şi liberali care vor, fiecare, să-şi impună candidaţii.

Protocolul cu PNL în pericol?

Surse din PSD susţin că liderii filialelor cu pricina nu se vor sfii să-i reclame lui Victor Ponta lipsa de corectitudine a liberalilor şi să acuze că relaţia a devenit prea tensionată. Cum bătălia cu partenerii de alianţă pentru desemnarea candidaţilor a devenit acerbă, nemulţumiţii ar putea să pună în discuţie chiar oportunitatea protocolului cu liberalii. Aceleaşi surse susţin că însuşi secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a vorbit despre riscul ruperii protocolului la nivelului judeţului Vâlcea, dacă actualul şef al Consiliului Judeţean (CJ), Ion Câlea, nu va fi desemnat să intre în cursă pentru încă un mandat.

Însă liberalii se bat cu îndârjire pentru propriul candidat, astfel că a izbucnit scandalul, pentru aplanarea căruia a fost nevoie de o vizită a secretarului general al PSD, Liviu Dragnea. Care, la întâlnirea cu social-democraţii din organizaţie, i-ar fi exprimat sprijinul pentru Câlea şi i-ar fi dat asigurări că nu va fi concurat de niciun liberal. Este de aşteptat ca Ion Câlea să profite de şedinţa conducerii pentru a le cere deschis liderilor partidului să-l sprijine în faţa liberalilor.

La Vâlcea, şi PSD şi PNL îşi arogă candidaturile USL atât la primăria municipiului reşedinţă de judeţ, Râmnicu-Vâlcea (Gheorghe Matei de la PSD şi Emilian Frâncu de la PNL), cât şi la preşedinţia CJ (Ion Câlea de la PSD şi Cristian Buican de la PNL).

Oprişan şi Hrebenciuc, nemulţumiţi

Un alt lider care ar putea arăta cu degetul înspre liberali este Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea şi şeful CJ. Oprişan, a cărui candidatură pentru încă un mandat, este aproape sigură, este iritat de intenţia anunţată a liberalului Nini Săpunaru de a merge în alegeri pentru Primăria din Focşani. Scandalurile dintre Oprişan şi Săpunaru, presărate cu acuzaţii, plângeri penale şi multe procese, au ajuns de nenumărate ori în presă.

O altă voce critică la adresa liberalilor, care s-ar putea face auzită la reuniunea PSD, este cea a liderului de la Bacău, Viorel Hrebenciuc. Surse din PSD spun că Hrebenciuc este nemulţumit deoarece planurile sale sunt încurcate de actualul primar al municipiului, liberalul Romeo Stavarache. Hrebenciuc insistă ca USL să-l nominalizeze pe Virgil Mândru, vicepreşedinte al PSD Bacău, în locul lui Stavarache la primăria Bacăului, în timp ce primarul se opune ca actualul şef al CJ, Dragoş Benea, un apropiat al lui Hrebenciuc, să candideze din nou.

Potrivit protocolului de înfiinţare a USL, candidaţii comuni la primăriile oraşelor reşedinţă de judeţ şi la preşedinţiile Consiliilor Judeţene urmează să fie desemnaţi în urma unor sondaje locale încrucişate.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite