Cum poate fi furat un bancomat în trei minute

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii grupării infracţionale specializate în furtul de bancomate şi case de bani acţionau noaptea, purtau cagulă şi foloseau arme şi spray-uri lacrimogene pentru intimidarea paznicilor.

Membrii grupării infracţionale specializate în furtul de bancomate şi case de bani acţionau noaptea, purtau cagulă şi foloseau arme şi spray-uri lacrimogene pentru intimidarea paznicilor. Potrivit şefului Serviciului de Investigaţii Criminale al Poliţiei Capitalei, comisarul Mihai Pitulescu, infractorii se deplasau cu autoturisme puternice, fără număr de înmatriculare, iar timpul de "operare" era de maximum trei minute. Ei acţionau numai după ce se asigurau că sistemele de siguranţă sunt penetrabile.

În urmă cu două zile, după două luni de investigaţii, au fost prinşi şi audiaţi o parte dintre cei aproximativ 20 de membri ai grupării implicată în zeci de furturi de bancomate şi case de bani din societăţi comerciale din Capitală şi judeţele limitrofe. Cinci dintre cei prinşi, printre care şi capul reţelei, Gheorghe Cozma, zis "Mafiotul", sunt reţinuţi cu propunere de arest preventiv. Alţi patru au primit mandate de arestare în lipsă deoarece se sustrag cercetărilor, fiind daţi în urmărire generală. Reţeaua de spărgători avea "baza" în cartierul Giuleşti. Aceştia s-au "specializat" mai întâi în furturile la comandă din autoturisme şi jefuirea femeilor. Cozma îi folosea alternativ pe membrii grupării în activităţile infracţionale, pentru ca în cazul în care unul dintre ei era prins de poliţie, ceilalţi să poată continua furturile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite