Ce poartă mirii în acest an?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rochiile şi costumele sunt strălucitoare şi cu cristale Swarovski. Coafurile şi tunsorile tinerilor însurăţei trebuie să fie în ton cu îmbrăcămintea purtată.

Reprezentanţii celor 50 de firme prezente la expoziţia „Nunta Noastră”, organizată în foaierul Teatrului Naţional, le-au explicat viitorilor miri tendinţele anului 2009 în ceea ce priveşte îmbrăcămintea sau coafura, dar le-au dat şi sfaturi utile privind organizarea evenimentului.
Pentru Alina şi Cătălin, care urmează să se căsătorească anul acesta, expoziţia a fost una extrem de utilă. Designerul Maria Vintilă, reprezentanta salaonului „Maria”  i-a venit Alinei în ajutor prezentându-i tendinţele acestui sezon la rochiile de mireasă. „În acest sezon se face o trecere de la rochia „prinţesă” la modelul cambrat, „sirenă”. Astfel, putem discuta de o combinaţie de vechi şi nou. Tot în tendinţe este şi voalul spaniol, lung şi brodat.
Ca materiale se poartă combinaţiile de tafta, voaluri şi broderii lucrate manual, în culori alb, ivory sau de culoarea şampanieie”. Preţul unei rochii închiriate poate ajunge la 700 de lei, iar a uneia cumpărate poate ajunge la 1.300 de euro. Pentru Cătălin, dar şi pentru toţi mirii care au venit la expoziţie, magazinul Elegant le-a oferit ultimele tendinţe în ceea ce priveşte costumul. „Se poartă smochingul cu guler şpiţ, la un nasture în culori foarte strălucitoare şi cu dungi. Costumul de mire trebuie să aibă sacou, vestă, pantaloni şi lavalieră. Cămaşa trebuie să fie albă, iar dacă se preferă cravată separat, trebuie neapărat să fie dintr-o singură culoare”, a precizat Gigi Stoica, administratorul magazinului.

Probe de coafuri

Un costum costă 350 de lei, iar retuşul este gratis. Coafura miresei este foarte importantă pentru că pune în evidenţă atât trăsăturile tinerei, cât şi rochia acesteia. „Anul acesta se poartă semicocurile, cu bucle lejere dar şi coafurile avangardise, pentru miresele excentrice. Tinerele vin la salon din timp şi fac mai multe probe de coafură, iar în ziua nunţii stiliştii o execută pe cea care i s-a potrivit cel mai bine”, a declarat stilista Ana Wisky. O coafură poate ajunge până la 150 de lei.
Pentru miri stiliştii recomandă părul aranjat cu gel şi perciunii mai lungi. „Anul acesta nu se poartă şuviţele şi recomandăm mirilor să evite tunsorile nonconformiste”, a declarat Cătălina Giurgiu, stilista salonului Freestyle.   

Eleganţa începe de la pantofi

Pantofii pentru mireasă şi mire sunt foarte importanţi. „Recomand  pantofii cu toc comod, între 5 şi 7 cm, care pot fi purtaţi şi cu alte ocazii. Culoarea pantofilor este în ton cu rochia de mireasă”, a declarat Murar Mihai, administratorul magazinului „Ştefana”. O pereche de pantofi de mireasă poate ajunge la 390 de lei. Mirii poartă anul acesta pantofi de lac negru sau alb, cu preţuri începând de la 180 de lei.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite