A plecat la muncă şi a murit împuşcată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sibianca plecată să muncească în Italia a murit împuşcată în cap la fel ca şi bătrânul pentru care lucra ca menajeră. Rudele ei acuza autorităţile române de indiferenţă.

Mihaela Topală a plecat să-şi caute norocul în Italia la sfârşitul anului trecut şi şi-a găsit în cele din urmă de lucru în ianuarie, la o familie de pensionari din Staiti, provincia Reggio Calabria. Părinţii ei spun că îi suna regulat acasă şi era mulţumită de cum o tratau bătrânii cărora le făcea menajul. După numai trei săptămâni însă, pe 9 februarie, sibianca a fost descoperită împuşcată în cap, în cabana de vânătoare a italienilor care o angajaseră.
În curtea cabanei, într-o maşină cu care se presupune că vroia să scape de ucigaş, carabinierii l-au găsit mort şi pe proprietar. Giuseppe Toscano în vârstă de 70 de ani fusese şi el împuşcat în cap. Potrivit presei locale din regiunea, în care a avut loc dublul asasinat, la mijloc poate fi vorba de o răzbunare, iar Mihaela Topală s-a aflat la locul nepotrivit.
Ajutaţi de românii din Italia
Vestea tragediei a ajuns prima oară la sora Mihaelei, Lili, a doua zi după crimă, când nişte prieteni au sunat-o că au citit în ziar. După ce şi-a adunat puterile, ea şi-a sunat părinţii. Timp de trei săptămâni oamenii au aşteptat ca fiica lor să ajungă acasă pentru a putea să o înmormânteze creştineşte. Oameni modeşti, aceştia locuiesc într-una din casele contruite la marginea satului Scoreiu.
Gândul că nu vor găsi bani să-şi aducă acasă fata i-a măcinat permanent. Prima oară s-au gândit să încerce la bancă, ca să facă rost de cei 8-9 mii de euro necesari. În cele din urmă, cealaltă fiică a lor din Italia a găsit ajutor la una dintre asociaţiile românilor din Italia.
Autorităţile nu au făcut nimic
Familia fetei spune că autorităţile române nu i-au ajutat cu absolut nimic. „Cu sfaturi nu îţi poţi aduce mortul acasă. De ce nu se dă o lege ca să ajute românii aflaţi în astfel de situaţii?”, a spus revoltată Nicoliţa Topală, mama Mihaelei.
A rămas orfan
Pe lângă părinţi, cei doi fraţi şi o soră, în urma Mihaelei Topală a rămas şi Mihai, băiatul ei de 18 ani, pentru care plecase de fapt în Italia, ca să-i facă un rost.
A apucat doar să-i trimită bani pentru şcoala de şoferi, unde băiatul a şi dat examen.
Transportul funerar care a adus trupul Mihaelei Topală acasă, a mai lăsat un sicriu sigilat şi în Avrig. O altă tânără româncă a decedat într-un accident de muncă tot în Italia.
Anchetă în desfăşurare
bilit că Mihaela Topală şi patronul ei Giuseppe  au fost ucişi cu o zi înainte să fie descoperiţi, respectiv în 8 februarie, în jurul orei 19.00. Amândoi au fost împuşcaţi în cap cu o armă de calibrul 9 mm. Ucigaşul nu a fost încă descoperit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite