40% dintre amatorii de casă nouă vor să plătească cu banii jos

0
Publicat:
Ultima actualizare:
40% dintre amatorii de casă nouă vor să plătească cu banii jos
40% dintre amatorii de casă nouă vor să plătească cu banii jos

Această modalitate de plată este agreată mai ales de persoanele cu vârste cuprinse între 45 şi 54 de ani

Aproximativ 40% dintre amatorii de casă nouă doresc să achite locuinţa cu banii jos. Dintre aceştia, 49% vor să plătească din banii obţinuţi din vânzarea actualei proprietăţi, iar 51% din fonduri personale, potrivit unui studiu realizat de Daedalus Millward Brown şi Proiecte.biz. Plata  „cash” are cei mai mulţi adepţi în rândul persoanelor cu vârsta între 45 şi 54 de ani. Aproximativ 70% dintre aceştia doresc să achite astfel.  Acest fenomen poate fi explicat prin faptul că persoanele cu vârste mai înaintate deţin deja o proprietate imobiliară, prin a cărei vânzare vor achita viitoarea casă.
La nivel general, aproape 42% dintre cei ce îşi caută un imobil au declarat ca au o proprietate imobiliară, în cele mai multe cazuri (76,4%) fiind vorba de un apartament.

Cererea vine de la tineri

Totodată, 68% dintre clienţii cu vârste între 25 şi 34 de ani intenţionează să apeleze la un credit. Acest segment de vârstă este de altfel cel din partea căruia vine cea mai mare cerere potenţială, potrivit sursei citate. Personele cu vârste între 25 şi 34 de ani caută, în proporţie de 40%, apartamente cu două camere. Aproape un sfert dintre ei vor o locuinţă cu trei camere, 21,5% doresc o casă sau o vilă, în timp ce doar o zecime se orientează spre garsoniere.

„Prima Casă”, ignorată de majoritate

Numai 22% din cei ce doresc să-şi achiziţioneze o locuinţă au declarat că vor apela la programul guvernamental.  Aproape 50% dintre bucureştenii ce intenţionează să cumpere o casă au alocat un buget ce depăşeşte 60.000 euro, deci mai mare decât plafonul creditului acordat prin „Prima Casă”. Majoritatea persoanelor  participante la sondaj preferă apartamentele cu două sau trei camere. Doar un sfert dintre bucureşteni sunt interesaţi de achiziţia unei case sau vile, iar mai puţin de 3% se orientează către investiţia într-un teren.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite