Plajele, în voia sorţii până se lămuresc autorităţile - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă de astăzi scrie despre soarta plajelor, părerea lui Mircea Morariu despre actori şi regizori sau închiderea AVAS. Printre alte subiecte, există posibilitatea încheierii asigurării împotriva gripei porcine, iar adolescenţii încep să fie vaccinat.

Plajele, în voia sorţii până se lămuresc autorităţile. Nimeni nu ştie cum se vor împărţi parcelele în acest an. Hotelierii care au închiriat în 2009 le-au inclus deja în pachetele early-booking. Perspectivele noului sezon estival aruncă din nou în aer situaţia plajelor de pe litoralul românesc. Hotelierii se pregătesc să lanseze, pe 30 ianuarie, ofertele de early-booking - achiziţie timpurie, cu şezlonguri pe plajă incluse în pachet, dar nu ştiu însă dacă parcelarea va fi realizată la fel ca anul trecut. În acelaşi timp, autorităţile dau din umeri şi spun că nu s-a luat nicio decizie referitoare la procedurile din acest an, scrie Evenimentul Zilei.      
 

Mircea Morariu: Sunt prea mulţi nechemaţi care au diplome de actori şi regizori.
Mircea Morariu, critic de teatru, profesor universitar, câștigător al premiului pentru critică teatrală, acordat de AICT (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Teatru) povesteşte pentru cotidianul.ro despre societatea noastră, românească şi teatrul pe care şi-l "merită", la 20 de ani după câştigarea a ceea ce ne-a plăcut să numim libertate. De expresie, măcar, potrivit Cotidianul.

AVAS se închide şi dă oameni afară. Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Sta­tului va fi desfiinţată, iar societăţile la care statul mai deţine pachete de acţiuni vor trece în subordinea lui Adriean Videanu, ministrul Economiei. În urma transferului, vor avea loc disponibilizări masive în rândul angajaţilor AVAS, potrivit unor surse guvernamentale. În pre­zent, AVAS mai are 420 de angajaţi, după ce la începutul anului 2009 numărul de angajaţi a fost redus cu 25%, notează Jurnalul Naţional.

Asigurarea împotriva gripei noi. Românii îşi pot asigura familiile împotriva gripei porcine, şi nu numai, pentru circa 2.500 de euro pe an, plătibili şi în rate. Mai multe companii de asigurări au inclus în oferta lor de produse astfel de poliţe. Asigurătorii nu au o poliţă strict pentru gripa porcină, aceasta fiind de fapt un supliment la asigurările medicale sau de accidente practicate deja de aceştia. De exemplu, Euroins România a lansat joi poliţa de acoperire a riscului de gripă porcină, sub numele "asigurarea împotriva virusului A/H1N1", anunţă Gândul.

Începe vaccinarea adolescenților, cei mai expuși H1N1. Surse din rețeaua de epidemiologie a Ministerului Sănătății au confirmat că se fac eforturi pentru a devansa cu câteva zile sau chiar o săptămână campania de vaccinare în licee. Astfel, se va da startul campaniei chiar de luni, 11 ianuarie. Sistemul sanitar se află sub presiune în urma șocantului deces al actorului Toni Tecuceanu, care a făcut ca în sfârșit publicul să conștientizeze riscul de gripă porcină, scrie Gardianul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite