Dacă pierdem cu 666-0?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă s-ar construi Monumentul Frustratului Necunoscut, atunci arhitectul ar trebui să ia aminte că există Victor Piţurcă. Dacă s-ar ridica o statuie a urii, atunci sculptorul ar trebui să

Dacă s-ar construi Monumentul Frustratului Necunoscut, atunci arhitectul ar trebui să ia aminte că există Victor Piţurcă.

Dacă s-ar ridica o statuie a urii, atunci sculptorul ar trebui să privească îndelung în ochii lui Victor Piţurcă.

Dacă s-ar face un tablou al nefericirii, atunci pictorul ar trebui să-l ia drept model pe Victor Piţurcă.

Acest cetăţean de onoare al comunei Orodel e în stare să rescrie istoria fotbalului numai şi numai pentru a-i face pe plac drăcuşorului care-i arde maţele: ura faţă de Hagi. După ce, invitat la Sport.ro, n-a avut rezerve să-l laude pe Dorinel Munteanu („Era un jucător formidabil, care se remarca prin jocul colectiv. E greu să descoperi un fotbalist de genul său”), Piţurcă a relativizat valoarea lui Hagi („Era capabil să scoată din joc doi-trei adversari şi avea execuţii spectaculoase. Dorinel era însă altceva!”).

Aceeaşi ură temeinică l-a îndemnat să uite complet de Dan Petrescu sau de Marius Lăcătuş, când a fost întrebat cine ar fi potrivit să-i succeadă la cârma echipei naţionale. „Săndoi ar fi o variantă, la fel şi Ştefan Iovan, care este unul dintre cei mai buni antrenori din ţară”, a spus Piţurcă. Tot respectul pentru Săndoi şi pentru Iovan, dar mai există şi doi Luceşti, şi un Boloni, şi un Andone, şi un Rednic, şi un Sabău, plus amintiţii Dan Petrescu şi Lăcătuş...

„Pe mine nu mă interesează spectacolul”, mai zice Piţurcă. Asta nu înseamnă că are de gând să elibereze naţionala, ba dimpotrivă: „Dacă pierd cu 10-0 cu Franţa, nu plec de la echipă. O să rămân, pentru că trebuie să bat cu 5-0 Serbia, cu 3-0 Lituania...”

Dar cu cât ar trebui să ne bată Franţa ca să scăpăm de „Satana”: cu 666-0 o fi de ajuns?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite