14 persoane, între care patru americani şi un austriac, răpite în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

14 persoane, între care patru americani şi un austriac, au fost răpite ieri, în Irak, la sud de Nassiriyah, unde se află baza trupelor române. Este o zonă despre care se zice că e

14 persoane, între care patru americani şi un austriac, au fost răpite ieri, în Irak, la sud de Nassiriyah, unde se află baza trupelor române. Este o zonă despre care se zice că e "pacificată", iar evenimentul intervine la trei zile după masiva răpire a celor 150 de funcţionari din Ministerul Învăţământului Superior, dintre care 70 încă n-au fost eliberaţi.
Toţi cei răpiţi se aflau într-un convoi care venea din Kuweit şi se îndrepta spre Nassiriyah, la sud de Bagdad. De regulă, şoseaua respectivă e foarte bine supravegheată de forţele americane, care o folosesc frecvent pentru a aduce materiale din Kuweit. Convoiul amintit ar fi fost oprit la un fals baraj de securitate, prilej cu care au fost sechestrate 14 persoane, între care patru bodyguarzi americani şi un coleg de-al lor austriac.
Toţi sunt angajaţi ai firmei de protecţie şi pază "Crescent Security Group" (CSG), cu sediul în Kuweit City. Ea lucrează în special pentru Irak, pe site-ul său de pe Internet, precizând că e "angajată în reconstrucţia" acestei ţări. CSG are salariaţi "foşti militari profesionişti şi specialişti în probleme de securitate", ei asigurând escorta convoaielor, protecţia individuală şi paza unor obiective.
Ambuscada care a vizat acest convoi a avut loc lângă oraşul de frontieră Safuan. De notat că şoferii civili au fost eliberaţi după puţin timp, ei fiind indieni, pakistanezi şi filipinezi.
Nu s-a spus în ce condiţii şi-au căpătat libertatea, spre a nu pune în pericol acţiunile forţelor engleze şi americane care-i caută pe noii ostatici.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite