Mai bine pensionar decât bugetar - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre măsurile băncilor împotriva bugetarilor cu datorii, decorarea şefului Securităţii de către Băsescu şi valul depunerilor de dosare pentru pensionarea anticipată. Printre alte subiecte, oficialii singaporezi şi-au pierdut răbdarea cu românii, iar băncile pregătesc propriile reguli pentru "Prima Casă" nouă.

Mai bine pensionar decât bugetar

Speriaţi de iminentele disponibilizări şi tăieri salariale anunţate de executiv, sute de bugetari au luat cu asalt, în ultimele două săptămâni, casele de pensii ca să-şi depună dosarele de pensionare anticipată, „îngheţată” şi ea de la 1 iunie. Aşa susţin reprezentanţii instituţiilor subordonate Ministerului Muncii, numărul cererilor de pensionare anticipată, ajungând chiar să se tripleze faţă de lunile anterioare, potrivit EVZ.

Ce fac băncile cu datoriile de 5 miliarde de euro ale bugetarilor

Bancherii susţin soluţia care este relativ simplă: fie se renegociează împrumutul, acolo unde se poate, fie se trece la executarea silită. "Băncile vor încerca să restructureze creditele. Nu există o formulă generală. Se va lua fiecare dosar în parte, se va analiza situaţia şi se va lua decizia. Unde nu se va putea restructura se va executa silit", a declarat pentru Gândul analistul financiar Bogdan Baltazar, fost preşedinte al BRD.

Homoştean, şeful Miliţiei şi al Securităţii, decorat de Preşedintele României

Preşedintele României, Traian Băsescu, a întâmpinat cum s-a priceput mai bine votarea în Camera Deputaţilor a Legii lustraţiei: i-a conferit cea mai înaltă decoraţie militară pe timp de pace a statului român fostului ministru comunist al Internelor, George Homoştean, vinovat de coordonarea asasinării unor protestestari anticomunişti în cadrul operaţiunii "Autobuzul", scrie Cotidianul.

Care sunt condiţiile să primeşti o "Prima Casă" nouă

În aşteptarea normelor guvernamentale, băncile pregătesc deja propriile reguli pentru acordarea de credite de construcţie cu garanţia statului, scrie România Liberă. Băncile locale au început deja să elaboreze procedurile pentru acordarea de credite destinate construcţiei de locuinţe prin Programul „Prima Casă", inclusiv construcţia în asociere cu mai multe persoane.

Oficialii singaporezi şi-au pierdut răbdarea cu românii

Procurorul general adjunct al Singapore, împreună cu o delegaţie de şase poliţişti, s-au întâlnit miercuri cu anchetatorii români pentru a înţelege care sunt modalităţile româneşti de desfăşurare a procesului penal în cazul diplomatului Silviu Ionescu, fostul însărcinat român cu afaceri la Singapore, acuzat de producerea unui accident în Singapore, în decembrie 2009, în urma căreia o persoană a murit, scrie Jurnalul Naţional.



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite