Dezastrul de la Maternitatea Giuleşti: încă un bebeluş a murit. Şapte nou-născuţi se zbat între viaţă şi moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă un bebeluş ars în incendiul de luni seară, de la Maternitatea Giuleşti, a murit. Nou-născutul nu a fost încă identificat, după cum anunţă Realitatea. Copilul a fost internat la Spitalul Grigore Alexandrescu.

După incendiul declanşat la Maternitatea Giuleşti, patru bebeluşi au murit. Trei au avut probleme cardio-respiratorii şi au decedat în secţia de Terapie Intensivă, iar şapte au fost duşi la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Mai citiţi şi:

MESAJE DE LA CITITORI / Comentează aici tragedia de la Giuleşti

Bebeluşul, care cântărea 3.000 grame, a fost transportat în stare gravă la Spitalul Grigore Alexandrescu, în urma incendiului. El avea arsuri pe 70-80% din suprafaţa corpului, neputând fi încă identificat, după cum anunţă Realitatea. Nou-născutul a fost adus în stop cardio-respirator de la Maternitatea Giuleşti. Cel mic nu a putut fi identificat deoarece brăţara aflată la mânuţa celui mic a ars în incendiu.

"Este unul dintre bebeluşii aflaţi în stare foarte gravă. Din păcate mai există astfel de cazuri. Numărul decedaţilor a crescut, fiind vorba de patru bebeluşi", a adăugat Raed Arafat.

În Maternitatea Giuleşti erau 26 de gravide în travaliu în momentul în care a avut loc explozia. Toate au fost transferate la alte spitale din Bucureşti.

Conform Mediafax, explozia produsă luni seara în Secţia Terapie Intensivă de la Maternitatea Giuleşti ar fi fost declanşată de un scurtcircuit, probabil de la o improvizaţie de alimentare a aerului condiţionat, respectiv de la neizolarea a două fire.

În urma incendiului de la Giuleşti, 4 bebeluşi au murit, 7 fiind internaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, unii dintre ei în stare critică. Medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire a micuţilor. Trei dintre acestea au arsuri de 70% din suprafaţa corpului, ceilalţi, de 50% şi căile respiratorii afectate.

Pe lângă arsurile de pe suprafaţa corpului, nou-născuţii aflaţi în viaţă mai au şi arsuri ale căilor respiratorii. Potrivit directorului Spitalului Grigore Alexandrescu, acestea mai reprezintă încă 15% din corpul nou-născuţilor.

"Patru dintre ei au arsuri pe 70%-80% din corp, iar ceilalţi patru au arsuri de 40%-50%. Sunt în stare extrem de gravă. La aceste suprafeţe se mai adaugă şi 15%  arsuri ale căilor respiratorii" a spus directorul spitalului Grigore Alexandrescu, Dan Enescu.

După incendiu, au fost evacuate 113 persoane din care 53 de copii şi 60 de femei. Cinci femei în travaliu au fost trimise la maternităţile din Bucureşti. Toţi pacienţii au ajuns stabili la spital.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite