Încă o pastilă pentru slăbit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicamentul a fost creat pentru persoanele care riscă să se îmbolnăvească din cauza greutăţii corporale crescute Noua pastilă a fost creată de către cercetătorii de la Universitatea

Medicamentul a fost creat pentru persoanele care riscă să se îmbolnăvească din cauza greutăţii corporale crescute

Noua pastilă a fost creată de către cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga. Ea reduce apetitul şi dă senzaţia de saţietate.

Cercetătorii danezi afirmă că aceasta îi ajută pe oameni să scadă o mărime - două la haine într-o jumătate de an.

Potrivit BBC News, medicamentul se numeşte "Tesofensine" şi va apărea pe piaţa farmaceutică în trei ani. Creat iniţial pentru tratarea bolii Alzheimer şi a Parkinsonului, medicamentul este un compus care modifică nivelul a trei chimicale din creier implicate în controlul apetitului: serotonina, dopamina şi noradrenalina.

Pastila reduce nevoia de gustări

Specialiştii susţin că pastila ne ajută să slăbim, deoarece acţionează asupra unei zone din creier care controlează apetitul. Astfel, în urma administrării acesteia, persoana care doreşte să slăbească simte o senzaţie de saţietate la scurt timp după ce se aşază la masă.

De asemenea, pastila reduce şi nevoia de a apela la gustări în perioada dintre mese. Specialiştii consideră că administrarea unei pastile pe zi timp de şase luni duce la o scădere în greutate de aproximativ şapte kilograme.

Aceasta înseamnă de două ori mai mult decât greutatea pierdută în urma tratamentului cu pastilele deja existente pe piaţă.

Potrivit medicilor, o astfel de pierdere în greutate poate îmbunătăţi calitatea vieţii şi reduce riscul apariţiei unor afecţiuni cardiace, a diabetului sau a cancerului.

Medicamentul are efecte secundare

Profesorul dr. Arne Astrup, preşedintele Asociaţiei Internaţionale pentru Studiul Obezităţii, din Danemarca, a precizat că pastilele nu trebuie să fie folosite în exces pentru o scădere bruscă în greutate. Ele sunt un adjuvant care trebuie combinat cu un stil de viaţă adecvat: dietă echilibrată şi activitate fizică. Printre efectele secundare ale administrării pastilei se numără insomnia, schimbările de dispoziţie şi un ritm cardiac uşor crescut.

În continuare, se fac mai multe cercetări pentru a se stabili dacă beneficiile acestei pastile sunt mai importante decât posibilele efecte secundare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite