Cât costă Paştele în staţiunile din Europa - Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internă scrie despre cele mai convenabile pachete de Paşte în străinătate, pe cine a mai rezolvat reţeaua Voicu şi cum au distrus ţiganii Semenicul. Printre alte subiecte, 175.000 de profesori au dat în judecată statul pentru salarii mărite, iar Dan Tăpălagă şi Hotnews trebuie să spună de unde au stenogramele.

Cât costă Paştele în staţiunile din Europa

Evz.ro a ales cele mai convenabile pachete de Paşte în străinătate, propuse de operatorii de turism la târgul Holiday Market, desfăşurat între 18 şi 21 martie la Palatul Parlamentului din Bucureşti. În Uniunea Europeană ofertele sunt în Austria, Bulgaria, Ungaria, Cipru şi Franţa. Românii care caută o destinaţie spectuloasă şi aproape de casă pot alege Muntenegru. Nici ofertele din Israel nu sunt de ignorat, mai ales că preţurile au mai scăzut, trase în jos de criza financiară. O variantă ieftină şi aproape de casă rămâne Bulgaria, unde, la un hotel de patru stele din staţiunea Nisipurile de Aur, preţurile pornesc de la 50 de euro de persoană.

Dan Tăpălagă şi Hotnews trebuie să spună de unde au stenogramele

Stenogramele publicate de aproape o săptămână de Hotnews sunt încadrate la nivelul „Secret”, în noua legislaţie a informaţiilor clasificate. Încadrare corespunzătoare cu „Secretul de Serviciu”. Tocmai de aceea, cei care le-au „scurs” către portalul de ştiri - atât de amabil cu preşedintele României, Traian Băsescu - trebuie să răspundă în faţa legii. Cotidianul.ro cere declanşarea anchetei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie faţă de scurgerea unor documente dintr-un dosar penal aflat în lucru.

Pe cine a mai rezolvat reţeaua Voicu?

Dosarele din justiţie „rezolvate" de senatorul Cătălin Voicu sunt numeroase, după cum reiese chiar din stenogramele înregistrărilor făcute de procurori. Parlamentarul PSD s-a lăudat că a obţinut suspendări ale judecării unor dosare şi chiar achitări. Întrebarea este dacă dosarele cu inculpaţi achitaţi mai pot fi redeschise în condiţiile în care ar exista dovezi că soluţiile date nu au fost corecte.  De exemplu, ne-am putea întreba dacă soluţiile favorabile primite anul trecut de deputatul PSD Ion Dumitru şi de fostul senator Şerban Brădişteanu, ambii judecaţi pentru corupţie sunt corecte. Au fost ei ajutaţi de „reţeaua Voicu"? Un răspuns am putea primi doar de la instituţiile judiciare, scrie România Liberă.

Ţiganii din Toflea au distrus Semenicul

În week-end-ul care tocmai a trecut pe Semenic se putea încă schia, dar din păcate turismul a dispărut din cauza locurilor puţine de cazare. Cele trei mari hoteluri: Semenic, Nedeea şi Gozna sunt în paragină de ani buni mulţumită unui investitor strategic dintr-o comună gălăţeană care a intrat în afaceri vânzând fier vechi, ajungând rapid în topul celor mai bogaţi români.Pe vremea când ministrul Turismului era Dan Matei Agathon, guvernul Năstase a decis să accelereze privatizarea turismului românesc. Cât de puternic a fost apăsată pedala de accelaraţie se poate vedea pe Muntele Semenic, din judeţul Caraş-Severin, scrie Jurnalul Naţional.

175.000 de profesori au dat în judecată statul pentru salarii mărite

Salarizarea profesorilor este pe cale să stârnească cea mai gravă criză din istoria recentă a învăţământului, după ce două treimi dintre dascăli fie au dat în judecată statul pentru aplicarea legii ce prevede mărirea salariilor cu 50%, fie au câştigat deja procesele, potrivit Gândul. La mai bine de un an după ce legea 221 a fost votată în unanimitate de parlamentari şi promulgată de preşedintele Traian Băsescu, 175000 din cei 275000 de dascăli şi-au cerut dreptatea în sala de judecată. Scandalul care a ars mocnit până săptămâna trecută a fost declanşat după ce profesorii buzoieni au ieşit în stradă, constatând că Ministerul Educaţiei a refuzat să mai acorde lefurile conform noii valori, stipulate în cărţile de muncă.



Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite