Un pasager al unui avion a reuşit să aterizeze aparatul după ce pilotul a decedat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pasager aflat la bordul unui avion de dimensiuni mici a reuşit să stăpânească comenzile aparatului astfel încât să aterizeze duminică la Fort Myers, o localitate din statul american Florida, după ce pilotul acestuia decedase în timpul zborului, a informat Administraţia federală a aviaţiei civile americane (FAA), potrivit AP.

Pilotul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a murit dintr-un motiv încă nedeterminat în timp ce se afla la comenzile avionului după decolarea acestuia de pe aeroportul din Naples. Aparatul, cu şase ocupanţi la bord, se afla în acel moment cuplat pe pilot automat şi continua să urce spre altitudinea de 3.000 m.

Unul dintre cei cinci pasageri a preluat atunci comenzile. Apt pentru pilotarea unor mici monomotoare cu elice, el nu avea totuşi calificarea pentru a conduce un avion de tip King Air,  mai mare şi mai greu.

Un controlor aerian l-a ajutat pe pasagerul-pilot, apelând la un prieten din Connecticut, care cunoştea acest tip de aparat. Controlorul a retransmis instrucţiunile către pilotul improvizat, iar acesta a reuşit să conducă avionul şi să aterizeze fără probleme la Fort Myers. Numele celor care au trăit această aventură nu a fost relevat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite