Toate pârtiile sunt funcţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce vreme de câteva săptămâni pârtiile au fost pustii, de ieri, stratul de zăpadă care s-a depus a atras schiorii ca un magnet.

Toate pârtiile din judeţ sunt practicabile de ieri, cu excepţia celei de la Mogoşa, care oferă condiţii de schi doar în partea superioară, unde stratul de zăpadă măsoară circa 40 - 45 de centimetri.
Nivelul de dificultate este unul avansat, pârtia fiind omologată pentru competiţii. Telescaunul funcţionează între orele 09.00 şi 16.00, de miercuri până duminică, iar costul unui bilet este de opt lei, iar dus-întors costă 14 lei. Nu există nocturnă. Staţiunea Mogoşa se află la circa 20 de kilometri de Baia Mare şi are acces la DN 18, între Baia Sprie şi Sighetu Marmaţiei. Cabana cu aproape 70 de locuri de cazare oferă condiţii de trei stele.

Condiţii bune la Borşa, Cavnic şi Şuior

Staţiunea Izvoare a avut parte de puţină zăpadă în această iarnă, însă după ultimele ninsori, condiţiile de schi sunt şi aici bune. Stratul de zăpadă măsoară acum circa 30-35 de centimetri, iar pârtia Cora are un nivel de dificultate mediu spre scăzut. Nici aici nu există nocturnă, iar staţiunea e închisă.
La Borşa sunt condiţii bune de schi, stratul de zăpadă fiind de peste 40 de centimetri după ultimele ninsori. Telescaunul funcţionează de luni până duminică între orele 09.00 şi 17.00. Preţul pentru o urcare este de opt lei, iar pentru un bilet dus-întors, de 15 lei. Închirierea unui echipament complet de schi costă 30 de lei/zi. Staţiunea se află la circa 130 de km faţă de Baia Mare, pe DN 18. Staţiunea Cavnic oferă cele mai bune condiţii de schi.

Jumătate de metru de zăpadă

Stratul de zăpadă a ajuns la aproape o jumătate de metru. Instalaţia de teleschi funcţionează  între orele 09.00 la 23.00 şi preţul unui bilet este de trei lei. Pentru un abonament de 14 urcări, tariful este de 35 de lei. Aici există şi nocturnă. Pentru cei care nu au echipament, se pot închiria la baza pârtiei, pentru 40-60 de lei/zi.  Staţiunea se află la circa 30 de kilometri de Baia Mare, pe DJ 184.
Şi pârtia Şuior este practicabilă, stratul de zăpadă fiind de 30 de centimetri. Nivelul de dificultate este mediu şi există telescaun care funcţionează între orele 10.00 şi 17.00. La sfârşit de săptămână, programul este prelungit până la ora 22.00. Accesul este pe DN 18, iar la circa 20 de kilometri de Baia Mare, iar condiţiile de cazare în hotel de trei stele.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite