Taxele de parcare nu se majorează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcare
Parcare

După ce la începutul anului, bucureştenii au fost informaţi că vor plăti până la de trei ori mai mult pentru taxa privind locurile de parcare, primăria generală a anunţat că tarifele nu vor creşte. Responsabilitatea pentru creşterea taxelor a fost pusă de către edilii capitalei pe seama primăriilor de sector. Aceştia, la rândul lor, neagă şi spun că este posibil chiar să nu aplice majorările.

În urma scandalului, primăria generală a anunţat că tarifele nu vor creşte.

Bucureştenii au aflat din primele zile ale anului că vor avea de plătit taxe mult mai mari pentru locurile de parcare de reşedinţă, în comparaţie cu anul trecut. Chiar şi de trei ori mai mult, în anumite zone ale oraşului, cuatumul anual al acestora variind între aproximativ 109 lei şi 165 lei, faţă de 36 şi 77 lei anul trecut. Oamenii au reclamat situaţia, iar Primăria generală s-a spălat pe mâini şi a emis un comunicat în care a dat vina pe edilii de la sectoare.

"În urma sesizărilor primite de la bucureşteni şi de la reprezentanţii mass-media, conducerea Primăriei Capitalei a reanalizat hotărârea privind stabilirea nivelurilor impozitelor şi taxelor locale din Municipiul Bucureşti, pentru 2010, capitolul referitor la taxele pentru parcările de reşedinţă. Precizăm că aceste taxe au fost majorate la propunerea primăriilor de sector", se arată în comunicatul Primăriei Capitalei.

Primarii de sector contrazic acest comunicat. Aceştia afirmă că nu intră în atribuţia lor modificarea taxelor pentru locurile de parcare. Potrivit Antena 3, edilul de la sectorul 4, Cristian Popescu Piedone susţine chiar că nu va aplca majorările.

Până la urmă, scandalul a avut un efect. Primăria Capitalei a anunţat că la următoarea şedinţă a Consiliului general, edilii vor propune revenirea la vechea taxă pentru parcarile de reşedinţă

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite