Un parc din Petroşani, distrus pentru o piscină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Petroşani va distruge un parc de 2.565 de metri pătraţi, din centrul localităţii, pentru a face loc unui bazin de înot. Cum fiecare locuitor abia beneficiază de câte 10 metri

Primăria Petroşani va distruge un parc de 2.565 de metri pătraţi, din centrul localităţii, pentru a face loc unui bazin de înot. Cum fiecare locuitor abia beneficiază de câte 10 metri pătraţi de spaţiu verde, cu mult mai puţin decât 26 mp, cât prevăd normele europene.

Edilii au aprobat proiectul, deşi încalcă prevederile OUG 114/2007, act normativ care interzice schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi.

Administraţia Publică a Municipiului Petroşani şi-a dat avizul pentru a se construi pe suprafaţa parcului de lângă Piaţa Agroalimentară Centrală - o zonă centrală de recreare - un bazin de înot.


Municipalitatea a aprobat transmiterea în folosinţă gratuită către SC Compania Naţională de Investiţii SA a terenului în suprafaţă de 2.565 mp, pentru construirea bazinului de înot. Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, îşi motivează proiectul susţinând că, în localitate "nu există niciun bazin de înot pentru cei care doresc să practice acest sport".


Vor să păcălească CNI-ul


Hotărârea privind construcţia piscinei publice încalcă însă Ordonanţa de Urgenţă 114/2007, care interzice schimbarea destinaţiei terenurilor amenajate ca spaţii verzi, reducerea suprafeţelor acestora ori strămutarea lor. Informat de către consilierii locali care s-au opus distrugerii parcului cum că se aprobă o hotărâre lovită de nulitate, primarul a spus că va schimba locaţia bazinului de înot, dar a cerut aprobarea proiectului, "pentru că se pierde finanţarea".


Astfel, dintr-o ilegalitate s-a ajuns la alta pentru că, practic, Compania Naţională de Investiţii, realizatoarea obiectivului, va fi păcălită şi va aviza construcţia bazinului de înot pe amplasamentul primit de la municipalitate, adică în zona centrală, dar va primi ulterior teren într-o zonă mai puţin accesibilă, în funcţie de zona unde va fi găsit un teren viran, care nu e spaţiu verde. (Maximilian Gânju)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite