Un paradis terestru, în inima junglei indoneziene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a descoperit, în apropiere de Munţii Foja, din provincia Papua, situată în estul Indoneziei, într-o zonă de junglă aproape inaccesibilă

O echipă internaţională de oameni de ştiinţă a descoperit, în apropiere de Munţii Foja, din provincia Papua, situată în estul Indoneziei, într-o zonă de junglă aproape inaccesibilă însumând peste un milion de hectare, o extraordinară varietate de animale şi plante, necunoscute până acum. "Este locul cel mai apropiat de un paradis terestru care se poate imagina", a declarat Bruce Beehler, unul dintre conducătorii expediţiei.
"Nu am descoperit nici cea mai mică urmă de civilizaţie, nici un indiciu al existenţei vreunei comunităţi umane", a adăugat el, chiar şi membrii unui trib indigen, care au însoţit expediţia, neavând nici cea mai mică idee de această porţiune a junglei.
Între altele, au fost descoperite o specie necunoscută de pasăre, care se hrăneşte cu miere, un cangur căţărător cu blană aurie şi a fost fotografiat, pentru prima oară, un exemplar dintr-o specie de pasăre a paradisului, identificată în trecut, dar a cărei imagine nu a putut, niciodată până acum, să fie fixată pe peliculă.
Toate vieţuitoarele cu care membrii expediţiei au intrat în contact au manifestat o lipsă aproape totală de teamă faţă de om, tocmai pentru că habitatul lor nu a fost niciodată până acum tulburat de o prezenţă din afară.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite