Un drogat a pacalit politisti si procurori pentru a se razbuna pe un datornic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politistii de la Sectia 19 i-au intocmit dosar penal unui bucurestean fara sa aiba nici o proba impotriva acestuia. Culmea este ca "incalcarea legii" a fost consfintita de catre un procuror de la

Politistii de la Sectia 19 i-au intocmit dosar penal unui bucurestean fara sa aiba nici o proba impotriva acestuia. Culmea este ca "incalcarea legii" a fost consfintita de catre un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti, care a dispus inceperea urmaririi penale. Politistii au aflat abia cand l-au prezentat pe acuzat in fata judecatorilor ca acesta este nevinovat. Ei au recunoscut ca au fost dusi de nas de un drogat care i-a pacalit pentru a se razbuna. Acum, oamenii legii au inceput urmarirea penala impotriva reclamantului sub acuzatia de denuntare calomnioasa.
Reclamatie prin intermediar
Cazul in care sunt implicati Viorel Stoica si Alexandru Andreescu, ambii in varsta de 26 de ani, a debutat pe 13 iulie, in jurul orei 11. Politistii de la Sectia 19, din cartierul Rahova, au fost alertati de un prieten al lui Stoica sa faca o descindere in blocul P7, chiar peste drum de sectie, pentru a retine un talhar. La sosirea echipajului de la Ordine Publica, Stoica batea de zor, cu pumnii si cu picioarele, in usa unei garsoniere de la parter. Aici se refugiase, cu cateva minute inainte, Andreescu. Stoica si Andreescu se cunosc de cativa ani, iar de anul trecut au inceput sa se drogheze impreuna, cu heroina injectabila. In acea dimineata, Stoica a reclamat ca Andreescu tocmai l-a talharit de 400.000 de lei. Cei doi si proprietarul garsonierei au fost dusi la sediul politiei. Aici, Stoica a depus reclamatie scrisa, in timp ce Andreescu a negat categoric acuzatiile. Proprietarul garsonierei a confirmat, tot in scris, ca Andreescu n-a avut nici o clipa vreun ban la el. Cu toate acestea, acuzatul a fost retinut, apoi dus la Parchet, unde, doar pe baza reclamatiei facute, procurorul si-a insusit propunerea politistilor si a dispus inceperea urmaririi penale. Seful Sectiei 19, inspector principal Catalin Spirache, sustine ca masura a fost legala deoarce "acuzatul este consumator de droguri si lasarea lui in libertate reprezinta pericol social".
Politistii, recuperatori pentru drogati
Judecatorii insa nu au emis mandat de arestare. Politistii spun ca acest lucru s-a intamplat din cauza ca, atunci cand a ajuns in fata magistratilor, Stoica si-a retractat declaratiile si a recunoscut ca totul a fost o incercare de a recupera de la Andreescu o datorie mai veche, in valoare de 600-700 mii de lei. "Acesta - a continuat comandantul Spirache - este unul dintre putinele cazuri in care oameni cu acest nivel social fac reclamatie la Politie. Cand se intampla asa, ei de fapt vor sa ne foloseasca pe noi ca pe un fel de recuperatori. Tocmai de aceea am inceput urmarirea penala impotriva lui Stoica pentru denuntare calomnioasa". Politistii si procurorii nu explica pe unde vor scoate camasa daca Andreescu - pentru care s-a dat scoaterea de sub urmarirea penala - se hotaraste sa-i dea in judecata si sa le ceara despagubiri.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite