Comentariu Ovidiu Nahoi: Sen-za-ți-o-nal! Băse perpetuu la OTV!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Diaconescu trage o nouă țeapă telespectatorilor. Nu ar fi prima. Doar că, de data aceasta, ”domnu Dan” a prins în insectar nu o biată gâză, ci un ditamai bondăroiul – pe însuși șeful statului.

Pe ecranul OTV apăreau, aseară, președintele Băsescu și Dan Diaconescu, întreținându-se cordial, plus următoarele inscripții: ”Dan Diaconescu îl va întreba la un moment dat pe Traian Băsescu dacă a folosit paranormali în campanie” și ”Urmăriți, minut cu minut, declarațiile președintelui despre flacăra violetă”.
 Părea un interviu în direct, dar nu era decât o șmecherie de doi bani. De fapt, interviul era unul vechi. Inscripțiile aveau însă darul de a-i deruta pe telespectatori, care puteau foarte ușor să creadă că urma să se discute, la un moment dat despre mult mediatizatul subiect al parapsihologului Aliodor Manole. Un personaj a cărui prezență în preajma șefului statului se cere neapărat lămurită.
 Fanii OTV se puteau însă holba mult și bine la ecran și la ispititoarele inscripții! Era o țeapă, așa cum li s-a mai servit de atâtea ori. Au pierdut nopți așteptând să apară Elodia sau ca cine știe ce vrăjitor să ia legătura, în direct, cu cei de pe lumea cealaltă. Au stat cu gurile căscate ca să afle data și ora sfârșitului lumii sau când va avea loc următorul cutremur devastator. Și lista continuă.
Sigur, pentru poporul otevist nu contează că acum a fost păcălit cu însuși Traian Băsescu. I s-a mai întâmplat și i se va mai întâmpla. Dar președintelui României, Traian Băsescu, ar fi cazul să îi pese. Fiindcă el reprezintă o instituție și, de fapt, o națiune. Și nu ar trebui deloc să-l lase indiferent faptul că simbolurile pe care le întrupează ajung în televiziunea-tomberon a lui Dan Diaconescu.
 Aflat în conflict deschis cu Alexandru Sassu, șeful statului s-a supărat atunci când TVR Iași și-a permis să transmită în direct ceremonia din 24 ianuarie. Același președinte nu pare a avea o problemă atunci când Dan Diaconescu îl folosește pe post de Magda Ciumac cu cravată, aruncând în ridicol o instituție a statului.
 De ceva vreme încoace, între președintele Băsescu și PDL, pe de o parte și Dan Diaconescu pe de alta s-a legat o strânsă prietenie. Rând pe rând, printre oaspeții OTV s-au aflat Traian Băsescu , Emil Boc, Elena Udrea. Această prietenie se putea fi consuma la un șpriț rece, la Golden Blitz sau în vreo altă cârciumă. La fel cum s-a consumat și prietenia celebră dintre Traian Băsescu și Gigi Becali.
Nu a fost să fie. O vorbă românească spune că dacă intri în tărâțe te mănâncă porcii. Traian Băsescu are acum ocazia de a constata urmările aparițiilor sale la OTV.
Iar dacă nu va înțelege, poate că, măcar acum, dintre intelectualii de rasă din jurul președintelui se va găsi unul care să aibă curajul să-i explice cât de nociv poate fi un parteneriat cu Dan Diaconescu. Pentru imaginea președintelui, pentru prestanța instituțiilor statului și pentru România.


Ovidiu Nahoi
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite